Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Retro

Kvinnan fick ett 100 år gammalt vykort – försöker nu spåra avsändaren ###

100 år gammalt vykort
Pexels

En kvinna i Michigan fick en minst sagt ovanlig överraskning, i brevlådan låg ett 100 år gammalt vykort.

”Jag tyckte det var märkligt att få vykortet då nästan inga skickar vykort längre”, säger Brittany Keech. ”Jag tänkte liksom att okej, det här var annorlunda.”

Det visade sig vara poststämplat den 29 oktober 1920 och adressen stämde, men det var ämnat för de som bott där tidigare, och som för länge sedan flyttat.

Skrivet i blekt, kursiv skrift löd texten till Roy McQueen:

”Kära kusiner, hoppas ni har det bra. Vi har det ganska bra, men mamma har problem med sina knän. Det är hemskt kallt här.

Jag har precis avslutat min historieläxa och ska snart lägga mig. Min far håller på och rakar sig och min mamma ger mig din adress.

Hoppas att mormor och farfar har det bra. Glöm inte att skriva till oss. PS – har Roy fått sina byxor fixade ännu.”

Vykortet, med ett klassiskt Halloween-tema var signerat av en Flossie Burgess.

Ett frimärke med George Washington satt på brevet, och den fläckiga poststämpeln säger Jamestown, men namnet på delstaten är övertäckt, rapporterar jpost.

När man får ett 100 år gammalt vykort

Fick ett 100 år gammalt vykort
Brittany Keech/Facebook

En talesman för postverket sade: ”i de flesta fall involverar dessa incidenter inte post som kommit bort i vårt nätverk och senare hittats.

Vad vi vanligtvis finner är att gamla brev och vykort – ibland köpta på loppmarknader, antikaffärer och till och med online – återinförs i vårt system.

Slutresultatet är vad vi gör bäst: Så länge det finns en leveransadress och portot är betalt så levereras kortet eller brevet”.

”Hon lagde upp bilder av vykortet på Facebook i hopp om att hitta släktingar till antingen Burgess eller McQueen så hon kan återlämna kortet till dem.

”Jag har två underbara damer som hjälper mig att försöka spåra dom”, sade Brittany Keech.

Introbild – Photo by Pixabay from Pexels

Spana även in dessa

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Upplyftande

Den 57-årige Chen Qingqi gillar att vissla, men inte som oss andra bara då och då, nä, han visslar nästan hela tiden. Oavsett om...

Upplyftande

Tänk att vara pizzabud få 120 000 kr i dricks, det vore ju som att man måste nypa sig i armen för att ta...

Blandat

Den indiska konstnären A C Gurumurthy är en hejare på ”pekfingervalsen”, han har använt sin skrivmaskin för att skapa konst i drygt 50 års...