Hur man 1948 trodde att framtidens bilar skulle se ut – t.ex som en 3-hjulig Davis Divan

Nu ska vi bekanta oss med en 3-hjulig Davis Divan. Framtidens bilar är alltid svårt att sia om, men redan 1948 så började det strömlinjeformade bli högst påtagligt.

Det är strömlinjeformade underverk på hjul, eller snarare tre hjul, som den första bilen i filmen har.


Det är en klockren bil, med inbyggd domkraft, eller vad man nu ska kalla det för. Bilen, en Davis Divan påminner lite om en upphottad radiobil.

Den tillverkades av ”Davis Motorcar Company” mellan 1947 och 1949. Det var en skapelse av Glen Gordon ”Gary” Davis, som sålde begagnade bilar.

En 3-hjulig Davis Divan ståtar på ett museum

3-hjuliga Davis Divan
Bild: Jaydec

Bilen var till stor del baserad på ”The Californian”, en specialgjord trehjulig roadster byggd av racerbilsdesignern Frank Kurtis, för den sydkaliforniska miljonären och racern Joel Thorne.


Efter att ha byggt två prototyper 1947, inledde Davis en aggressiv reklamkampanj för bilen, som inkluderade ett flertal uppträdanden, en påkostad avtäckning för allmänheten på Ambassador Hotel i Los Angeles, samt en reklamresa över USA.

På företagsfabriken i Van Nuys arbetade de frustrerat med att bygga bilen, men problemen hopade sig.

Trots att de samlade in 1,2 miljoner dollar i beställningar via 350 återförsäljare så misslyckades ”Davis Motorcar Company” med att leverera bilar till sina återförsäljare, de kunde inte heller betala ut löner till de anställda, företaget stämdes i slutändan av båda grupperna.

Företagets tillgångar likviderades för att betala tillbaka skatter, medan Gary Davis själv så småningom dömdes för bedrägeri och stöld och dömdes till två år på ett arbetsläger.

Endast 13 divaner (inklusive de två prototyperna) byggdes någonsin, varav 12 har överlevt. Bilen innehöll flyginspirerade stylingdetaljer såväl som skivbromsar, dolda strålkastare och inbyggda uttag.

Den 3-hjuliga Davis Divan är som en förvuxen radiobil

Glöm inte att dela det sköna åket till dina bilintresserade vänner!