Att utnyttja Airbnb kan bjuda på överraskningar, fråga bara Ben Speller, som hade högre förväntningar på sitt boende än så….

Han bokade boendet för 1000 kr per natt via Airbnb i Amsterdam, och blev rejält chockad när han insåg att det bara var en inredd container, ståendes bredvid en gata.

Ben hade bokat en natt via deras hemsida den 8 maj. I listan stod det ” Ett rent hem i Amsterdam med privat badrum, som innehöll bilder på sängen.

Ben berättade för Sun: ”Jag bokade det några dagar innan jag åkte till Amsterdam för att titta på fotboll.

Ben Speller hade lätt att hålla sig för skratt

Airbnb
Ben Speller

”När vi satt på tåget Sms:ade killen att det var problem med rinnande vatten och undrade om jag vill avboka. Jag svarade nej då vi inte hade något annat boende.”

När han kom fram till Amsterdam upptäckte han att ”hemmet” egentligen bara var en säng i en container tillsammans med en torrtoalett.

Han förklarade: ”När vi kom fram körde taxin förbi container tre gånger, vi kunde inte tro att den skulle vara bostaden.

”Jag kontrollerade listan igen och då hade han bytt det till ett containerhem.” De lämnade containern och bokade ett hotell istället.

Han skrev om sin erfarenhet på sociala medier, där många tyckte att historien var tokrolig.

När han bad om återbetalning, vägrade ägaren och sade att de skulle vara ”tacksamma” att han hade hjälpt dem.

Bokade på Airbnb – den holländska nyhetswebbplatsen AT5 besökte det illegala boendet

Men Airbnb återbetalade till slut £ 100 och £ 230 för hotellbokningen.

Den holländska nyhetswebbplatsen AT5 besökte containern och fann den tom, innan den släpades bort av stadens myndigheter.

En talesman från Airbnb sade: ”Vi har tagit bort värden och listorna från vår plattform.

Missvisande eller bedrägliga listor har ingen plats på vår plattform och vårt team arbetar hårt för att ständigt stärka vårt försvar och ligga steget före lurendrejarna.