Connect with us

Sök bland alla artiklar

Livet

Indisk läkare blev toklurad – betalade drygt 800 000 kr för ”Aladdins lampa” ###

aladdins lampa
Pixabay

Två män ska ha lurat en läkare att köpa en ”Aladdins lampa” för drygt 800 000 kr, men naturligtvis så hade inte lampan några magiska krafter…….

Männen har arresterats, sa en tjänsteman på söndagen, de ska till och med ha ”trollat fram en ande”, och den lurade läkaren nappade så småningom.

Namnet Aladdin kommer från arabiska (Alāʼ ad-Dīn), med betydelsen ”trons ädelhet”.

Laeek Khan kontaktade polisen i delstaten Uttar Pradesh när han insåg att lampan inte alls hade några magiska krafter.

”Bedragarna hade initialt gått ut med ett mycket högre pris, men läkaren pungade ut cirka sju miljoner rupier (822 761 kr)”, sade Amit Rai, en högre officer till AFP.

Amit sa att männen arresterats och att de sitter häktade i väntan på åtal och rättegång, skriver ibtimes.

Aladdins lampa som INTE hade magiska krafter…

aladdins lampa
Photo: Uttar Pradesh Police

I sin anmälan sa Laeek Khan att en av männen utgav sig för att vara en ockultist som fick en ”ande” att dyka upp från lampan, rapporterade lokala medier.

Men när han ville ”känna på anden” och ta med sig lampan hem, vägrade de och sa att den kunde skada honom, enligt anmälaren.

Så småningom sålde de lampan till honom och lovade att den skulle skänka honom hälsa, rikedom och lycka.

Laeek Khan uppgav att han senare förstod att ”anden” faktiskt var en av bedragarna som klätt ut sig.

”Männen ska även lurat andra med samma tillvägagångssätt. De har tjänat flera miljoner rupier på sina bedrägerier,” sa Rai.

Introbild- Image by Rhiannon from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En irriterad flygpassagerare fäster tuggummi i kvinnans hår då håret skymde monitorn. Klippet som delats flitigt på TikTok har delat folk i två läger....

Livet

Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från...

Upplyftande

Paul Davis fick tillbaka sin plånbok som han tappade för 26 år sedan, och bäst av allt, både kreditkort och pengarna fanns kvar. Den...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...