Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

”Så många kroppar” – en skakande berättelse från en ambulansförare i Indien

ambulansförare i Indien
Pixabay

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans.

”Jag förlorade min mamma för att ingen ambulans kom i tid åt henne”, sa han. ”Den hjälplöshet jag då kände, det önskar jag inte ens min värsta fiende.”

Enda sedan pandemin bröt ut har han tjänstgjort på COVID-19-enheten. Han säger att blivit starkt påverkad. Han har kört covid-patienter till sjukhus till att vara den sista som såg patienten i livet, skriver abc7.

Ambulansförare i Indien

Allt detta har gett honom en känsla av fullständig hjälplöshet, speciellt när han fick köra kroppen av ett 3-årigt COVID-19-offer, det yngsta han någonsin har haft.

”Hon påminner mig om min dotter, hon är någons barn”, sade han gråtande.

ambulansförare i Indien
Photo by Bhavesh Jain from Pexels

”Ibland tillbringar jag hela dagar på kremeringsplatser och kyrkogårdar. Det finns helt enkelt för många kroppar”, sade han medan han väntade på att lämna över båren vid krematoriet.

Sedan den 17 april, när Khan hämtade sin första COVID-19-patient, har han sett hur pandemin tagit fart.

”Min ambulans var den enda i flottan fram till dess”, sa han. ”Men med ökningen av antalet fall och dödsfall har vi nu 17 ambulanser.”

”Det finns så många kroppar och så många patienter”, sa han. ”Vissa dagar har vi inte ens tid att äta. Det har hänt att jag tvingats ta sex patienter samtidigt.”

Vissa dagar är döden det enda han ser

För Khan är infektionsrisken ständigt närvarande. Men han fortsätter sin dagliga kamp och ser inte egentligen någon nära lösning.

Indien lider inte bara av COVID-19-trötthet. I ett tätbefolkat land som Indien, med trånga offentliga platser och trånga bostäder, har de flesta inte lyxen att hålla social distansering.

Introbild – Image by Devanath from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom? Förr sköts...