Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Amerikansk ”superspridare” riskerar tio års fängelse – tros ha smittat 59 personer

Amerikansk superspridare
Pixabay

En amerikansk superspridare i Tyskland valde att gå på pubrunda, trots order om att isolera sig, nu riskerar hon tio års fängelse och kraftiga skadestånd.

Den 26-åriga kvinnan, som arbetar för den amerikanska militären – anklagas för att ha smittat 59 personer och utsatt 710 personer för viruset.

Kvinnan som bara identifieras som ”Yasmin A” led hon av halsont och uppmanades att sätta sig i karantän under 14 dagar i väntan på resultatet av coronatestet den 7 september.

Men bara en dag senare ska hon ha ”ignorerat” uppmaningen och gick ut för att festa loss på barer i Garmisch-Partenkitchen.

Amerikansk ”superspridare” festade loss – trots order om karantän

Amerikansk "superspridare"
Facebook

Redan följande morgon fick hon veta att hon testats positivt för coronaviruset, skriver SUN.

Den amerikanska ”superspridaren” påstås ha smittat 59 personer och staden har återigen tvingats till kraftiga restriktioner. Dessutom var det ett hästjobb att smittspåra.

Bayerns guvernör Markus Soeder slog ned på kvinnans beteende och sade: ”Hon är ett praktexempel på korkat beteende och ett exempel på hur snabbt smittan kan spridas.

”Sådan vårdslöshet måste få konsekvenser”

Amerikansk superspridare
Image by A3DigitalStudio from Pixabay

Soeder tillade: ”Det är högst rimligt att hälso- och sjukvårdsmyndigheterna nu överväger om de ska döma ut saftiga böter.”

Yasmin A hotas också av enorma skadestånd som ska täcka de förluster som barer och restauranger nu står inför när de tvingas stänga redan 22.00.

Ian O’Hagan, ägare till en irländsk bar som kvinnan besökte var rasande och sa: ”Det här är en katastrof. Vi kämpade så hårt och genomförde så stränga hygienåtgärder.”

Andrea Mayer, taleskvinna för åklagare i München, bekräftade att de inlett en utredning av kvinnan, misstänkt för att ha orsakat kroppsskada.

Introbild – Image by Gerd Altmann from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom? Förr sköts...

Livet

En Instagrammodell med världens kinder hävdar att de fortfarande är ”för små”, och man blir ju ganska mörkrädd när man ser hur Instagram får...