Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Retro

Möt Andy Varipapa som var den största ”enmans bowling-showen” på jorden

Andy Varipapa
Montage Newzblab

Andy Varipapa var en legendarisk bowlare känd för sina otroliga tricks. Vanligtvis associerar vi ”trick shots” med biljard, men han gjorde det med otympliga bowlingklot.

Varipapa ansågs vara ”den största enmans bowling-showen på jorden”. Utöver sina ”trick shots” så var Andy Varipapa också professionell bowlare.

1947, när han var 56 år, vann han den prestigefyllda ”BPAA All-Star competition” numera U.S. Open (bowling), vilket gjorde honom till den äldsta vinnaren någonsin. Han blev den första som vann två år i rad när han upprepade segern 1948.

”Den största enmans bowling-showen på jorden”

Andy Varipapa
Youtube

Han föddes i regionen Calabria i Italien. Efter hans fars död flyttade han och hans familj till USA, där de bosatte sig i Brooklyn, New York.

Innan han blev professionell bowlare spelade han också baseball, golf och försökte sig på en boxningskarriär.

Han började sin bowlingkarriär på 1920-talet och fick snabbt ett rykte inom sporten och blev en av de första proffsbowlarna i landet.

Möjligen den största genom tiderna

Andy Varipapa
Dr. Jake’s Bowling History Blog

Filmen som laddades upp igår är häpnadsväckande, hade faktiskt aldrig hört talas om honom, men han är verkligen ”Mr Dude perfect” på bowlingbanorna.

Han rullar ett klot med varje hand samtidigt, på två banor, och slår ner käglan, vilken lirare i dubbel bemärkelse. Och det var nästan det enklaste, sedan speedar han upp svårighetsgraden, Herrejösses, bland det bästa jag sett….

Andy Varipapa – mannen som kunde trolla på bowlingbanorna

Glöm inte att dela hans fantastiska prestationer till dina vänner!

Rekommenderade till dig

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Upplyftande

Det hjärtvärmande ögonblicket då hela gatan applåderar sjukvårdaren har blivit en värmande nyhet som fått stor spridning, vi behöver få lite uppmuntrande nyheter just...

Upplyftande

I tuffa tider kommer folk nära varandra. Bilden av en muslimsk och judisk sjukvårdare som ber tillsammans har spridit sig som en löpeld på...

Livet

Alltfler människor jobbar hemifrån och det där med disciplin är inte alltid lätt. Det förekommer så mycket distraktion eller rentav leda, så man tvingas...