Följ sidan även här

Sök bland alla artiklar

Blandat

Frankrike sätter in kravallpolis för att se till att folk använder ansiktsmasker ###

Ansiktsmasker
Pixabay

Fransk kravallpolis har utkommenderats i Marseille för att hjälpa till att upprätthålla reglerna kring ansiktsmasker, nu när landet ser en ökning i antalet COVID-19 fall.

Regeringens talesman Gabriel Attal meddelade på måndagen att 130 poliser skickas till Marseille i sydöstra Frankrike.

Detta sedan de lokala myndigheterna gjort ansiktsmasker även obligatoriska på alla jordbruksmarknader, där bönder säljer sina produkter direkt från gården.

Ansiktsmasker är obligatoriska på alla offentliga inomhusplatser såväl som på kollektivtrafiken, men kan utökas till att gälla även utomhusområden, om det anses nödvändigt.

Flera större städer inklusive Paris, Toulouse och Lille har infört sådana åtgärder på platser där social distansering är svår att upprätthålla, för att hindra spridningen av viruset som nu ökar i antal smittade.

Men flera våldsamma händelser har rapporterats där människor vägrat att bära ansiktsmasker.

En busschaufför dog förra månaden i staden Bayonne i sydvästra Frankrike, sedan två män attackerade honom när han påminde dem att de borde bära ansiktsmasker.

En sjuksköterska blev också slagen förra veckan i Seine-Saint-Denis, strax norr om Paris, sedan hon påpekade för två tonåringar att borde bära masker, när de skulle hoppa ombord på en buss, skriver euronews.

Kravallpolis ska se till att folk bär ansiktsmasker

Ansiktsmasker
Image by Caro Sodar from Pixabay

Frankrike registrerade mer än 3 300 nya fall av COVID-19 på lördagen – det högsta antalet sedan landet började lätta på restriktionerna i mitten av maj – följt av drygt 3 000 nya smittade på söndagen, enligt data från hälsoministeriet.

Mer än 30 400 människor har dött av COVID-19 i Frankrike sedan utbrottets början – världens sjunde högsta tal.

En uppgång av fall i Italien – EU: s värst drabbade land – fick myndigheterna att stänga alla dansplatser och göra masker obligatoriska överallt från 18:00 till 06:00.

Liknande åtgärder infördes också i Spanien, där sjukhusinläggningar p.g.a COVID-19 har fördubblats sedan början av juli.

Men motståndet mot munskydd sprider sig. Flera hundra personer demonstrerade i Bryssel och Madrid under helgen mot tvånget att bära munskydd och hävdade att det strider mot deras medborgerliga rättigheter.

Introbild – Image by Julian Hacker from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...

Hundar

Ett område i den kinesiska provinsen Yunnan har utfärdat förbud mot hundpromenader i städer, vilket orsakat ramaskri och massiv kritik, lagen ska träda i...

Blandat

COVID-19 fanns i Italien redan så långt tillbaka som i september 2019, det säger nu forskare i Italien. Världshälsoorganisationen säger att COVID-19 var okänd...

Blandat

Majestätsbrott eller majestätsförbrytelse är en gärning eller ett uttalande som kränker kungens eller regentens värdighet, och det hörs ju liksom på namnet. Brottsrubriceringen förekom...