Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Anthony Fauci säger att han dödshotats på grund av sitt arbete med coronaviruset

Anthony Fauci
creativecommons

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj.

Detta sedan han mordhotats för sitt arbete med att stoppa spridningen av coronaviruset.

Fauci, som ingår i Vita husets expertgrupp, berättade för CNN att pandemin tagit fram ”det bästa och sämsta hos människor, och att få dödshot riktade mot mig och min familj så att jag tvingas anlita säkerhetsvakter, det är galet”.

Donald Trumps administration har konsekvent bagatelliserat hotet från coronaviruset, men Fauci har lika konsekvent avvisat dessa bagatelliseringar.

”Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att människor skulle motsätta sig saker baserade på folkhälsa, och att de skulle bli så upprörda av det jag säger baserat på ren vetenskap, att de faktiskt hotar en till livet, ”sade Fauci.

USA har registrerat mer än 158 000 Covid-19 relaterade dödsfall och mer än 4,8 miljoner coronavirusfall, enligt Johns Hopkins University, långt fler än något annat land i världen.

Dr Anthony Fauci

Anthony Fauci
The White House from Washington, DC / Public domain

I en intervju med podcasten ”Politicos Pulse Check” blev Fauci mer specifik om hoten mot honom och sin familj och sa att han ignorerar alla konspirationsteorier om honom på nätet.

”Men det finns en sak i detta nonsens som jag vänder mig mot, och det är hur min familj påverkas,” säger han.

”För när du får dödshot som kräver att du har säkerhetsskydd dygnet runt, och när de börjar hota ens barn i telefonen och på deras jobb och störa deras liv, det smärtar mig, måste jag säga.”

I juli undergrävde Trump´s tjänstemän och rådgivare Fauci offentligt och försökte diskreditera hans expertis, skriver Guardian.

Vita husets handelsrådgivare, Peter Navarro, gick så långt att han attackera Fauci i tidningen USA Today, där han sa att han tar del av Fauci´s råd med ”skepsis och försiktighet”.

Efter att artikeln publicerats insisterade Trump på att han hade ett bra förhållande till Fauci, som har tjänat under sex presidenter under sina 35 år som chef för ”National Institute of Allergy and Infectious Diseases” (Niaid) vid ”National Institute of Health”.

Men på lördagen skrev Trump ”WRONG!” i en tweet som inkluderade en video av Fauci som sade att USA fått fler fall än andra länder eftersom de bara genomförde en halvhjärtad lockdown.

Introbild – NIAID / CC BY

Spana även in dessa

Blandat

Det som är otäckt med coronapandemin är dessa så kallade ”super-spridare”. Ett sjukhus i Wales fick ett ett stort coronabrott, orsakat av just en...

Blandat

Mamman hade ett gruppvideosamtal på Whatsapp med sin son och hans vänner när helt plötsligt en halvnaken främling dök upp i gruppen. Mamma berättar...

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...