Stockholmskonditori aspirerar på titeln årets semla – en nachosemla med dipp

Blir årets semla en nachosemla med dipp? Förr i tiden var en semla bara en semla, på gott och ont. Nu har det gått inflation i att skapa hypade semlor, där själva semlan mer och mer känns ”osemlig”.

Ett konditori har lanserat nachosemlan, vilket är precis som det låter – trekantiga brödbitar som doppas i mandelmassa och grädde.

Årets semla
Blir detta årets semla? En nachosemla med dipp. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Bakom skapelsen står konditori-kändisarna Roy Fares och Mattias Ljungberg.När de slog upp portarna i deras nya konditori i centrala Stockholm började de genast spåna på olika semmelidéer. Nachosemlan började säljas den 3:e januari.

– Man samlar ju hela familjen på fredagar och äter tacos, så varför inte göra en variant på semla? Då behöver man inte äta en jättestor bulle varje gång man tar en semla, säger Roy Fares som ligger bakom idéen till SVT.

Var målet att komma på den bästa nya trenden?

– Det är klart man vill, det vore en liten egoboost, Men det här är helt mellan mig och Mattias, han gjorde semmelwrapen förra året och nu vill jag att den här ska slå den. Det är en rolig batalj.

Semmelwrap
Bild: bakasockerfritt.se

Semlor rör upp känslor

Är ni inte lite väl tidigt ute med semlorna?

– Nej, man får inte glömma att fettisdagen ligger tidigt, så det är ingen lång period man äter semlor. Traditionellt så börjar försäljningen strax efter nyår.

Reaktionerna på den nya semlan har varit blandade. Vissa har varit skeptiska, andra har varit mer positiva. Oavsett kundernas omdöme, så väcker den iallafall uppmärksamhet.

– Det är roligt med semlor, det skapar alltid debatt. Tänk att ett bakverk kan skapa så mycket debatt, avslutar Roy Fares.