Varför vi ser fram emot att få se Nordkoreas populäraste ”armé” – ”skönhetens armé”

Nordkorea har nu meddelat att de kommer till vinterspelen i Pyeongchang. Men det är inte atleterna som världen väntar på att få se, det är ”skönhetens armé” som lockar.

Gruppen som i sydkoreanska medier kallas för ”Army of beauties” är tillsammans med utvalda politiker och idrottsmän, få av de som tillåts resa utomlands.

skönhetens armé
Bild. Reuters

Tillkännagivandet att ”skönhetens armé” kommer till spelen kan verka som en obetydlig nyhet, men det är tvärtom.

Det är möjligt att idrottarna aldrig skulle ha skickats till OS på egen hand, då många politiker kan tacka hejarklacken för sina framgångar.

Nordkorea
Bild: mengnews.joins.com

”Skönhetens armé” brukar överträffa de idrottare som landet skickar till spelen. År 2003 skickade landet till exempel 528 personer – 303 av dem tillhörde skönhetens armé.

"skönhetens armé"
Bild: The Telegraph

Det är inte första gången som hejarklacken har verkat i avspännande syfte länderna emellan rapporterar independent.

Trots att de handplockats och skolats i den ”sanna ideologin”, så lever de under extremt hårda villkor. De måste representera Nordkorea både hemma och utomlands, bryter de mot reglerna väntar hårda straff.

Nordkorea
Bild: independent

För några år sedan dömdes 21 medlemmar i gruppen till fängelse, då de pratat om det lyckliga livet de hade sett när de var utomlands, enligt rapporter från Korea.

Världen spekulerar nu om eventuella förbättringar mellan de två länderna – och de sydkoreanska fansen får äntligen chansen att se ”skönhetens armé” live.

"skönhetens armé"
Bild: Yahoo