Historien om åsnan Bansi är något man tyvärr alltför ofta få ta del av..

Det här är historien om åsnan Bansi, faktiskt så tvekade jag länge huruvida jag skulle publicera detta vidriga fall av extremt djurplågeri.

Men då historien har ett lyckligt slut tack vare det fantastiska arbete som ”Animal Aid Unlimited” i Indien gör, så beslöt jag mig för att köra den.

Det man slås av är hur vissa kan vara så hjärtlösa, man tar alltid ställning för det oskyldiga och försvarslösa djuret, samtidigt som man vill ge förövaren ”riktigt på moppo”.

Själva början på videon är extremt hjärtskärande och nedslående, man vill skrika rakt ut, och frågan som blir helt uppenbar är ”varför?”

Varför skulle någon binda åsnan så utstuderat grymt och lämna den att självdö? Vilken sjuk person ligger bakom detta?

Ibland saknar vi svar, vi kan bara konstatera detta sorgliga faktum. Men det är i dessa fall som de viktiga djurrättsgrupperna kommer in i bilden.

När India Animal Aid Unlimited blev kontaktade så påbörjade de genast en 2 månader lång behandling för stackars Bansi, och sakta men säkert läkte de hemska såren, även de själsliga.

Han är till sitt kynne riktigt bedårande, så snäll och timid, skriver föreningen Animal Aid Unlimited.

Idag är han en glad åsna som njuter av sitt nya liv, och kanske bäst av allt, polisen har arresterat och fängslat dess grymma ägare.

I delstaten Udaipur uppskatta det finnas ca 600 arbetande åsnor, och vi får verkligen hoppas att de behandlas bättre…

Den hjärtskärande historien om åsnan Bansi

Mer läsning till dig

Senaste inläggen