Connect with us

Sök bland alla artiklar

Övriga

Historien om åsnan Bansi är en sån som man tyvärr alltför ofta få ta del av ####

åsnan Bansi
Youtube

Det här är historien om åsnan Bansi, faktiskt så tvekade jag länge huruvida jag skulle publicera detta vidriga fall av extremt djurplågeri.

Men då historien har ett lyckligt slut tack vare det fantastiska arbete som ”Animal Aid Unlimited” i Indien gör, så beslöt jag mig för att köra den.

Det man slås av är hur vissa kan vara så hjärtlösa, man tar alltid ställning för det oskyldiga och försvarslösa djuret, samtidigt som man vill ge förövaren ”riktigt på moppo”.

Själva början på videon är extremt hjärtskärande och nedslående, man vill skrika rakt ut, och frågan som blir helt uppenbar är ”varför?”

Varför skulle någon binda åsnan så utstuderat grymt och lämna den att självdö? Vilken sjuk person ligger bakom detta?

Ibland saknar vi svar, vi kan bara konstatera detta sorgliga faktum. Men det är i fall som detta där de viktiga djurrättsgrupperna kommer in i bilden.

När India Animal Aid Unlimited blev kontaktade så påbörjade de genast en 2 månader lång behandling för stackars Bansi, och sakta men säkert läkte de hemska såren, även de själsliga.

Han är till sitt kynne riktigt bedårande, så snäll och timid, skriver föreningen Animal Aid Unlimited.

Idag är han en glad åsna som njuter av sitt nya liv, och kanske bäst av allt, polisen har arresterat och fängslat dess grymma ägare.

I delstaten Udaipur uppskatta det finnas ca 600 arbetande åsnor, och vi får verkligen hoppas att de behandlas bättre…

Den hjärtskärande historien om åsnan Bansi

Spana även in dessa

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Katter

Gatukatten Bob tog en hel värld med storm, själv läste jag den hemlöse James gripande bok för typ 8 år sedan och fascinerades över...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...