Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Hoppas NASA har rätt om de två asteroider som ska korsa jordens omloppsbana ###

asteroider
Pixabay

NASA spårar just nu två stora asteroider som kommer att korsa jordens omloppsbana, detta med bara några timmars mellanrum, bekräftar ”Center for Near Earth Objects”.

NASA håller ständigt koll på asteroider i rymden och spårar alla faror som kommer inom 1,3 astronomiska enheter från jorden – medelavståndet mellan jorden och solen.

Båda asteroiderna klassas som Apollo-asteroider, ett samlingsnamn på jordnära asteroider.

Den första asteroiden som passerar omloppsbanan är asteroiden 2020 RO, som uppskattas vara mellan 59 och 130 meter bred.

NASA sa att den kommer att passera jorden den 25:e september 2020 med en hastighet av 11,84 km per sekund.

NASA följer två asteroider som ska korsa jordens omloppsbana

NASA följer två asteroider
Image by Reimund Bertrams from Pixabay

Även om den klassas som jordnära asteroid och kommer att korsa jordens omloppsbana, så förväntas asteroiden passera säkert.

Den andra asteroiden är 2020 SM som förväntas passera jorden på samma datum gör det med en hastighet på 18,43 km per sekund, vilket motsvarar över 41.000 km / h.

Den är något mindre än 2020 RO och beräknas ”bara” vara mellan 45 m och 100 m bred.

NASA´s team av astronomer spårar för närvarande cirka 2000 asteroider, kometer och andra föremål som kan komma nära jorden, skriver dailystar.

Vi får verkligen hoppas att NASA har rätt i att de inte kommer att kollidera med Moder Jord, för annars är det tack och adjö till allt vi känner till.

Introbild – Image by Alexander Antropov from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fitnesstränare och influencer menade att coronaviruset bara var fejk, men tvingades tänka om då han insjuknade i Covid-19. Den 33-årige Dmitriy Stuzhuk varnade...

Upplyftande

Ett svartvitt foto har blivit en symbol för hopp, en liten ljusglimt av det ”nya normala” som vi alla så längtar efter. Vi lider...