Atherstone Ball Game är en absurd historia. Första gången jag hörde talas om detta var för ca 5 år sedan, då jag läste en bok av Peter Robinson, som gav en ganska bra skildring av vansinnet.

Det är ett ”medeltida fotbollsspel” som varje år spelas på fettisdagen, dagen då vi kalasar på semlor. Man får lite perspektiv på spelet då det var den 820:e upplagan…..

Eventet hålls i den engelska staden Atherstone. Spelet hedrar en match som spelades mellan Leicestershire och Warwickshire år 1199, där lagen använde en väska full med guld som boll.

Ett organiserat kaos där knytnävarna tydligt talar sitt språk

Atherstone Ball Game
Total anarki på ”Long Street”

Man spelar i två timmar på stadens huvudgata, Long Street, där grupper av spelare tävlar om att ”äga” den gigantisk bollen som är specialgjord.

Spelet i sig har få regler, egentligen bara två, det måste spelas utmed Long Street och deltagarna får inte ha ihjäl någon.

Spelet startar klockan 15.00 och slutar 17.00. Titeln går till den som har bollen när visselpipan blåser av spelet kl 17.00….

Årets upplaga, den som spelades igår, var inget undantag, det var glädje, frustration, huliganism, kaos, jakt, kamp, masslagsmål, fylla samt en allmän oreda utan dess like.

Årets upplaga vanns av Jonathan Slesser, som kammade hem sin fjärde titel sedan 2009, skriver coventrytelegraph.

Jonathan Slesser vann årets upplaga, den fjärde vinsten sedan 2009

Jonathan Slesser
Jonathan gör tummen upp efter sin fjärde titel – den vänstra bilden är från 2009 då han tog sin första titel

Det ökända Atherstone Ball Game – kolla på den i helskärmsläge!!

Helt galet, jag antar att de ”röda korten” tog slut….

Glöm inte att dela vansinnet till dina vänner!!

You may also like

More in Livet