Ett klockrent lifehack – så behåller du stripsen krispiga vid ”take away”

Nu till hur man behåller stripsen krispiga, ni känner hur det är, man får sin påse och väl hemma är stripsen sladdriga och tappat all sin stuns.

En före detta anställd på McDonalds delar med sig av felet de flesta kunder gör vid drive-thru – och vad du ska göra istället.

Bruno Bouchet som tidigare arbetat på Donken sa att han använt knepet i 15 års tid och fortfarande använder det för att chipsen inte ska bli sladdriga, skriver mirror.

Hur man behåller stripsen krispiga

Hur man behåller stripsen krispiga
Image by Matthias Böckel from Pixabay

Han sa: ”Felet de flesta gör är att de håller påsen stängd eftersom de tänker att om de stänger den ordentligt och håller den lufttät, kommer det att hålla stripsen varma”.

Fel. Vad det faktiskt gör är att det bara ångar stripsen så de blir sladdriga”.

”Tricket är enkelt; du behöver se till att värmen inte stannar i påsen, så det första du ska göra är att öppna påsen lite.”

För det andra, lägg stripsen horisontellt då det saktar ner värmeläckaget, eftersom det då läcker ut från sidan snarare än direkt från toppen.

”Och slutligen, lägg innehållet i din påse så chipsen ligger horisontellt längst ner och sedan lägger du hamburgarna ovanpå chipsen för att hålla dem varma.

”Så sammanfattningsvis, lägg stripsen horisontellt, hamburgaren ovanpå, låt påsen andas. Du kommer aldrig mer få sladdriga chips igen, jag lovar dig.”

Det var verkligen en nyttigt tips, själv har jag alltid hermetiskt tillslutit påsen, tänkt att det ska hålla stripsen varma, men ångan som ansamlas gör ju inte de direkt krispigare……

Introbild – Image by Pexels from Pixabay

Mer läsning till dig

Senaste inläggen