Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Livet

Filippinernas president – ”fattiga kan desinficera ansiktsmasker med bensin” ###

bensin desinficera ansiktsmasker
Unsplash

Filippinernas president Rodrigo Duterte sade på torsdagen att de fattiga gott kunde använda bensin för att desinficera sina ansiktsmasker, nu när landet upplever en ökad spridning av coronasmittade i landet.

Jag undrar just hur många det blir som irrar runt höga på bensinångor, när de renat sin ansiktsmask med bensin….

Den populistiska ledaren upprepade sitt uttalande från förra veckan om användning av bensin för de som inte har tillgång till alkohol.

Efter hans tidigare kommentar sade Dutertes talesman att det bara var på skämt. ”Jag menade det jag sa”, sade dock Duterte i TV på fredagen.

”De kan använda bensin för att desinficera sina ansiktsmasker”

Att använda bensin för att desinficera ansiktsmasker
Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

”Om det inte finns alkohol, särskilt för de fattiga, gå bara till bensinstationen och häll några droppar bensin i dina händer. Det är desinfektionsmedel.”

Han meddelade också att man behåller restriktioner i huvudstaden och andra provinser fram till mitten av augusti för att stoppa spridningen av viruset, som infekterat ca 90 000 och dödat nästan 2 000 människor i landet, skriver wion.

I sitt tal till nationen erkände Duterte också att regeringens respons på pandemin varit ”långt ifrån perfekt”.

Alla hade förväntat sig att skulle använda talet för att presentera en färdplan för hur ekonomin kan återhämta sig när miljoner jobb förlorades under den drygt fyra månaders landsomfattande lockdown.

Introbild – Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash

Spana även in dessa

Livet

En man i Australien blev förvånad över att någon ringde på hans dörr kl 02, än mer förvånade blev han då han såg att...

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Livet

Detta är det häpnadsväckande ögonblicket när en barfota buddhistmunk går uppför det branta berget, medan andra kämpade för att nå toppen. Den religiösa barfotavandraren...

Livet

När ägarna vägrar att flytta kan det lätt uppstå problem. Vet inte hur det funkar med tvångsinlösen i Kina, men huset fick faktiskt stå...