Connect with us

Sök bland alla artiklar

Retro

Bilfabriken Moskvitj – dess uppgång och fall för den klassiska biltillverkaren i Moskva

bilfabriken Moskvitj
wikimedia commons. cropped by Newzblab

Den berömda bilfabriken Moskvitj har ändrat namn ett flertal gånger och haft sin beskärda del av framgångar och motgångar innan det tyvärr försvann.

Fabriken ”Moskovskiy Avtosborochniy Zavod imeni Kommunisticheskogo Internatsionala Molodezhi”, allmänt känt som ”KIM”, startade sin produktion 1930.

Den stora anläggningen som låg i sydöstra Moskva skulle tillhandahålla billiga och funktionella bilar till de sovjetiska medborgarna.

Bilfabriken Moskvitj

Bilfabriken Moskvitj
Public Domain

I början designade KIM inte sina egna bilar, eftersom de sovjetiska ingenjörerna inte hade tillräckligt med kunskap och erfarenhet.

Anläggningen började sätta ihop bilar med komponenter som levererats från USA. Man ”producerade sin egna ”Ford Model A” tillsammans en annan modell – ”Ford AA”, en typ av lastvagn.

År 1933 blev fabriken en del av anläggningen Gorkovskiy, belägen i ”Nizhny Novgorod”,ca 400 km nordöst om Moskva, där hela produktionen skalades upp.

Deras egna modell av ”Ford Model A”

Lämnar bilfabriken Moskvitj
Dmitry Dashko’s archive

År 1940 markerade starten på en ny era, efter att fem år tidigare blivit en självständig organisation så hade KIM genomgått en storskalig återuppbyggnad och börjat tillverka sina egna bilmodeller.

1940 producerades den första ”KIM 10-50”. Den var lättare än Ford-modellerna med en topphastighet på 90 km/h.

Kim-10-50 – 1940

Kim-10-50
​Russian Wikipedia user Sah68 / CC BY

Bilen var inspirerad av Ford Prefect 1938. Sedan skapades ”KIM 10-51”, men modellerna blev aldrig några storsäljare, då de helt enkelt var för dyra.

1941 omstrukturerades anläggningen för att producera krigsutrustning. Efter kriget ändrade anläggningen namn till ”Moskovskiy Zavod Malolitrazhnikh Avtomobiley”, även känt som ’MZMA’, och började producera en ny bil – ”Moskvitch-400”.

MZMA´s logotyp

MZMA´s logotyp
Grey Devey / CC BY-SA

Men bilen var inte skapad av sovjetiska ingenjörer, man använde den tyska bilen ”Opel Kadett” som bas och Moskvitch-400 var välutrustad.

Den var fortfarande ganska dyr, men bilen ansågs nu vara den första modellen som var sovjetisk, skriver RBTH.

Moskvitch-400

Moskvitch-400
Moskvich-400, 1946-1954. V.Khomenko/Sputnik

Dess ägare gillade den den skarpt, så 1954 tog anläggningen fram en uppdaterad version som fick namnet ”Moskvitch-401′”. Den hade en större motor och var mer bekväm. Båda modellerna skulle även exporteras utomlands.

1957 tog MZMA fram en modell med namnet ”Moskvitch-423”. Det var en helt ny biltyp i Sovjetunionen.

Moskvitch-423

Moskvitch-423
Moskvich-423, 1958-1959. Sergey Rodovnichenko / CC BY-SASergey Rodovnichenko/ CC BY-SA

”Moskvitch-407” blev en riktig hit för MZMA. Bilen tillverkades från 1958 till 1963. Den var utrustad med en kraftfull motor och kunde nå en maxhastighet på 115 km/h, vilket ansågs som snabbt på den tiden.

Dessutom var ”Moskvitch-407” en mycket bekväm modell med elegant design. Samtidigt hade anläggningen lyckats sänka priset på denna bil avsevärt, så den blev tillgänglig för folket.

Moskvitch-407

Moskvitch-407
Dezidor / CC BY

Denna modell blev också extremt populär utomlands, massor av bilar exporterades till andra socialistiska länder, och till och med till Västeuropa. Modellen vann ”Grand Prix of Expo 58” i Bryssel 1958.

Moskvitch-408 blev nästa framgångsrika modell. Först presenterades den på ”British International Motor Show 1964”, och året efter startades massproduktion.

Moskvitch-408

Moskvitch-408
Archive photo RBTH

Bilen var kraftfull och pålitlig, och den moderna designen gjorde modellen väldigt populär. ”Moskvitch-408” kunde lätt tävla med utländska modeller som ”Opels Kapitän A”. Det var därför den blev oerhört populärt, inte bara i Sovjetunionen, utan också i europeiska länder.

1968 bytte MZMA namn till ”Avtomobilny Zavod imeni Leninskogo Komsomola”, även känd som ’AZLK’. Under det nya namnet fortsatte det att utforma och producera nya modeller till ”Mosckvitch-2141”, som designades 1986.

Mosckvitch-2141

Mosckvitch-2141
Moskvich-2141, 1989. I. Nosov/Sputnik

Det var den sista framgångsrika bilen som tillverkads av AZLK och den första framhjulsdrivna bilen i Sovjetunionen.

Valentin Kolomnikov var direktör för biltillverkaren mellan åren 1953 till 1992. Han var chef för anläggningen då fabriken producerade sina bästa bilar.

Valentin Kolomnikov

Valentin Kolomnikov
Boris Babanov/Sputnik

Många AZLK-arbetare ansåg honom vara en extremt strikt ledare, men när han dog 1992 var det precis som om de anställda blev föräldralösa.

Kolomnikovs död sammanföll med Sovjetunionens sammanbrott. 1992 bytte AZLK namn för sista gången, det blev nu ”OAO ‘Moskvitch”.

Men det politiska turbulensen ledde till problem, dessutom dö andra tillverkare upp, såsom VAZ. Under 1990-talet blev efterfrågan på deras bilar allt mindre och produktionen dalade.

Arbetarna betalades till och med i bildelar istället för lön. Men i slutändan kunde ingenting hhälpa ”Moskvitj” att lösa sina problem, så 1998 förändrade anläggningen radikalt sitt koncept.

Bilfabriken Moskvitj är nu ett minne blott

Boris Babanov/Sputnik

De slutade göra billiga små bilar och ingenjörerna skapade istället en premiumklassmodell med namnet ”Ivan Kalita”. Men produktionen upphörde 2001 då kvalitet inte ansågs motsvara en premiumklass och köparna tyckte inte om den.

Två år senare ansökte man om konkurs. ”Moskvitj” slutade produktionen helt 2006 och 2010 stängdes bilfabriken Moskvitj officiellt.

Introbild – Artem Svetlov from Moscow, Russia / CC BY

Spana även in dessa

Blandat

I Japan har fler människor dött av självmord under oktober månad än vad som totalt dött av COVID-19. Det är hemska siffror på hur...

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...