Galen biljakt i Hong Kong som slutar med att polisen till slut öppnar eld ###

Nu till en biljakt i Hong Kong, inte ens Jackie Chan skulle ha någon att hämta i detta drama, som utspelade sig idag i Sha Tin.

Polisen tvingades till slut att skjuta föraren i axeln sedan de misslyckats med att få stopp på fordonet, skriver SCMP.

Den 5 km långa biljakten efterlämnade tre personer skadade sedan föraren gasade iväg, sicksackade mellan bilar längs vägarna och körde senare mot mötande trafik.

Fordonet körde också mot rött tre gånger, rammade en buss, två bilar, två taxibilar och ett polisfordon innan det stoppades av polisen.

När polisen sökte genom bilen fann de misstänkta inbrottsverktyg såsom en hammare, handskar och tång, vilket föranledde en utredning om eventuella ytterligare brott.

Den 45-årige misstänkte föraren och hans flickvän, som satt i bilen med sitt tvåårigt barn, sägs ha ett digert kriminalregister och en bakgrund i det ökända brottssyndikatet triaden.

Triaden är en typ av brottssyndikat som återfinns i Hongkong, Fastlandskina, Macao, Taiwan och runt om i världen där en stor mängd kinesiska invånare finns.

Man kan bara summera det hela som att det stundtals rådde total anarki på vägarna, och att den vildsinta jakten fick ett abrupt slut.

Våldsam biljakt i Hong Kong tvingar polisen att öppna eld