Galen TikTok-trend där folk bleker tänderna med ”Mr. Clean Magic Eraser”

TikTok har en ny trend om hur man bleker tänderna fått stor uppmärksamhet, man gnuggar helt sonika sina tänder med Mr Clean Magic Eraser.

Produkten är klockren för att ta bort smuts, men fram till nyligen hade större delen av världen ingen aning om att den också kunde användas på tänderna.

Mr. Clean Magic Eraser för tänderna?

Mr. Clean Magic Eraser

Virala TikTok-videor menar att produkten är ett effektivt och billigt sätt att själv bleka tänderna, men tandläkare varnar för att det förstör emaljen.

”Detta är en Magic Eraser. Ja, det är vad jag sa. Jag tar en liten liten bit av den och fuktar den, rör inte vid tandköttet … Jag har gjort det i ungefär två år”, säger en TikToker.

”Jag vet att alla tandläkare kommer att säga,” gör det inte, du är galen! ”Men jag bryr mig inte”, skriver KUTV.

Bleker tänderna med ”Mr. Clean Magic Eraser”

”Jag går till tandläkaren men säger inget till dem, och de säger liksom, du har starka och rena tänder”, och jag liksom, ”oj, tack.”

”Några tandläkare for ut och avrådde människor från att följa Heather Dunns exempel och varnade för att det i grunden är melaminsvampar.

Heather Dunn kontra ortodontologen Benjamin Winters

”Det är i grund och botten skum som är hårt som glas och fungerar som ett slipande sandpapper, vilket betyder, ja, dina tänder blir vita för att du skrubbar bort all emalj”.

Så i själva verket, nej gör inte detta, ”sade ortodontologen Benjamin Winters på YouTube.

Introbild – Image by Claudio_Scott from Pixabay