i kategori

Familjen bosätter sig vid polcirkeln och bygger en fantastisk geodetisk kupol

Normalt skulle jag ha svårt att förstå de som bosätter sig vid polcirkeln, men med den extremt långa värmeböljan vi upplever just nu, så känns tanken faktiskt extremt lockande.

Några som tog steget var familjen Hjertefølger, som byggt ett hållbart hem som dessutom är extrem vackert och inspirerande.Man får lust att själv bygga ett liknande hus, undrar just vad det kostar?

Advertisement

bosätter sig vid polcirkeln

De har bott där de senaste tre åren, på ön Sandhornøya i polcirkeln. De bor i ett hem som är helt framställt av lera och andra naturmaterial, de lever av det naturen ger och odlar sin mat i en trädgård skriver Inhabitat.

Solen håller den rejäla byggnaden varm och husets utformning ger dem utsikt åt alla håll, vilket betyder att det är en perfekt plats att se spektakulära norrsken på, som är vanliga i dessa trakter.

Deras avloppsvatten återanvänds för att ge näring åt växterna. Familjen komposterar också matavfall samt använder bara biologiskt nedbrytbara hushållsprodukter. De fick hjälp att bygga huset av familj och vänner.

Familjen bosätter sig vid polcirkeln – det är så vackert och inspirerande

Familjen bosätter sig vid polcirkeln View Gallery 10 images

Ingrid Hjertefølger berättar om livet vid polcirkeln

Glöm inte att dela hennes härliga historia och deras hållbara hem till dina vänner!