Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Upplyftande

De håller sitt bröllop från sina fönster – kan faktiskt inte bli bättre ***

bröllop från sina fönster
Instagram

Efter nästan ett års planering så höll de sitt bröllop från sina fönster. De hade planerat allt in i minsta detalj, vackra blommor fanns på plats, namnkort var utplacerade för de 190 gästerna och de sista detaljerna var klara på brudklänningen.

Men vad Alba Díaz och Daniel Camino inte räknat med var Spaniens nästan totala nedstängning, som totalt kullkastade deras planer. Nu tvingades bruden och brudgummen ropa ”Ja” från sina lägenhetsfönster, till grannarnas stora glädje.

Den improviserade ceremonin blev till ett ljust ögonblick i en annars dyster vecka i Spanien. Coronaviruset har slagit klorna om Spanien.

Förra veckan, när de såg hur antalet smittade sköt i höjden så brottade paret med frågan om de skulle avbryta bröllopet eller inte. ”Vi hade lagt ned så mycket på det,” sade Díaz. ”Och så mycket tid och pengar.”

Díaz, bröllopsplanerare till yrket, hade noggrant planerat varje detalj och förvandlat en lagerbyggnad i norra Spanien till drömplatsen. Gästerna hade kommit från hela Spanien, en kom t.o.m från Island för att närvara vid bröllopet.

Men allt eftersom antalet bekräftade fall i Spanien fortsatte att stiga insåg paret att de inte kunde gå vidare med bröllopet. ”Det skulle bli för många människor i ett litet utrymme,” sade Díaz.

Fick ta till oortodoxa metoder

Genomförde sitt bröllop från sina fönster
Paret som gifte sig från sina fönster. Bild: Alba Díaz

Förkrossade lämnade de lagerbyggnaden som den var och gick tillbaka till deras lägenhet i staden A Coruña, skriver theguardian.

Timmar senare kastades landet in i en nästan total nedstängning, med regeringen som förbjöd alla sociala sammankomster och beordrade invånarna att stanna kvar i sina hem, förutom införskaffande av nödvändigheter som mat eller medicin.

Det var Camino som först föreslog att de skulle försöka gå vidare med bröllopet, om än anpassat efter omständigheterna. ”Vi var båda så upprörda,” sa han. ”Jag ville bara få ett leende från Alba.”

När bröllopsgästerna började skicka bilder på hur de klätt upp sig, bara för att inte åka till ceremonin, det var då idén poppade upp. ”Vi tänkte, vi gifter oss från vårt fönster,” sade Díaz.

Grannen bredvid rekryterades snabbt för att leda ceremonin från hans fönster medans en annan granne fick agera bröllopsvittne.

Höll sitt bröllop från sina fönster

När det började – ”På den här speciella dagen, gifter sig två vänner,” ropade deras granne, vars röst fyllde den tomma gatan och ganska snabbt blev folk nyfikna och stack ut sina huvuden.

Snart var de påhejade av ett dussintals grannar och Díaz kastade sin bukett till en vän som bor mittemot henne. ”I slutändan kände vi att det blev vårt bröllop,” sa Díaz. ”Det var unikt, speciellt och väldigt personligt”, tillade Camino.

Glöm inte att dela den värmande storyn till dina vänner!

Rekommenderade till dig

Livet

Nu till den bisarra storyn om Adam Rainer. Vad gäller medicinska avvikelser har den moderna vetenskapen haft gott om mystiska fall att grotta ner...

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Upplyftande

Det hjärtvärmande ögonblicket då hela gatan applåderar sjukvårdaren har blivit en värmande nyhet som fått stor spridning, vi behöver få lite uppmuntrande nyheter just...

Retro

Det är inte alla som äger en 70 år gammal tvättmaskin, än mindre tvättar sina kläder i den. Men det var precis vad den...