Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Livet

När man står där med repen och så kommer en buddhistmunk och går uppför berget

buddhistmunk går uppför berget
Youtube

Detta är det häpnadsväckande ögonblicket när en barfota buddhistmunk går uppför det branta berget, medan andra kämpade för att nå toppen.

Den religiösa barfotavandraren bar två väskor uppför lutningen i utkanten av Vientiane, Laos den 20 juli.

Andra människor hade rep och klättringsutrustning, men de fick ändå kämpa för att nå toppen.

Vung Lomlalaiy, en av klättrarna, sa: ”Vägen till perfektion är svårare än vägen att synda. Munken är så upplyst att han inte har några problem att gå uppför branta berg.”

Munkar är djupt respekterade i det buddhistiska landet där de dyrkas och anses stå för rättfärdighet.

Vissa vidskepliga tror att munkarna har övernaturliga krafter, som t.ex förmågan att med lätthet snabbt ta sig uppför ett brant berg, där andra får tampas med rep och linor.

Man blir ju lite nyfiken på vad munken tänkte, då han såg alla andra som stod där med sina rep, kanske tyckte han att de var petiga i överkant, vadå rep, det är ju bara att gå uppför…..

Det är ju förvisso inte en superbrant stigning, men det krävs ändå sin ”munk” för att bemästra berget, och kanske har de oanade superkrafter trots allt….

När en buddhistmunk går uppför berget

Glöm inte att dela den galna prestationen till dina vänner!

Spana även in dessa

Blandat

Bristen på lök i Bangladesh har lett till att lökpriserna ökat rejält. Men vems är felet, ska vi klandra den indiska regeringen som förbjudit...

Blandat

Nu till företaget Subway och de konstigaste beställningar som kunder kommit med, och vissa önskemål är faktiskt hårresande. I Sverige finns det 174 restauranger,...

Livet

Papegojorna började svära som en borstbindare. Djurparken, som haft papegojorna i karantän under pandemin, tvingades sätta dom i karantän igen, fast nu p.g.a ovårdat...

Upplyftande

Tänk att vara pizzabud få 120 000 kr i dricks, det vore ju som att man måste nypa sig i armen för att ta...