Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Chockade fiskare hittade kvinna som varit SAKNAD i två år – sedan blev det ännu märkligare

Chockade fiskare hittade kvinna
Pixabay

Chockade fiskare hittade en kvinna som flöt på rygg mitt i havet. Kvinnan var så nedkyld att hon knappt kunde tala, och mysteriet tätnade de de fick veta att hon varit försvunnen i två år.

Videon visar när fiskarna hittar Angelica Gaitan i vattnet, två år efter att hennes familj tappat all kontakt med henne och som inte hade en aning om var hon befann sig.

Angelica var så medtagen att hon knappt kunde tala när fiskaren Rolando Visbal försökte få kontakt med kvinnan.

Lokaltidningen La Libertad rapporterar att fiskarna först trodde det var en stock – men så fick de se hur kvinnan lyfte händerna för att signalera om hjälp, skriver mirror.

De kastade i en livboj och till slut kan Rolando lyfta ombord kvinnan som nästan är medvetslös i båten. De försöker prata med henne och ge henne vatten, men kvinnan är så upprörd att hon börjar gråta.

Chockade fiskare hittade en ”halvdöd” kvinna utanför kusten

Chockade fiskare hittade kvinna
Youtube

Det rapporteras att hennes första ord efter att ha räddats var: ”Jag föddes på nytt, Gud ville inte att jag skulle dö.” Hon togs sedan till sjukhus.

Angelica sägs ha tappat kontakten med sin familj för två år sedan och de hade ingen aning om var hon var förrän hon hittades utanför Colombias kust lördagen den 26:e september.

Vad hon har gjort de senaste två åren och hur hon hamnade i havet utreds just nu av polisen.

Angelica berättade senare för RCN-radio att hon hade tvingats utstå 20 års misshandel av sin partner. Hon flydde efter det att han försökt döda henne, hävdade hon, när hon redogjorde för sin oroväckande berättelse.

”Jag rapporterade misshandeln till polisen som häktade honom i 24 timmar, men sedan var han tillbaka i huset igen och övergreppen fortsatte.”

Dagen jag bestämde mig för att lämna huset var efter en brutalt misshandel. I september 2018 slog han sönder mitt ansikte och försökte döda mig. Tack och lov lyckades jag fly. ”

Hon påstod att hon sedan flykten bott i staden Barranquilla i sex månader. Men efter ett tag sjönk hon ner i en djup depression när hon bodde på ett härbärge.

”Jag ville inte fortsätta leva. En dam lånade mig pengar och jag tog bussen till havet”, sa hon. ”Jag ville avsluta allt, jag hade ingen som kunde hjälpa mig, inte ens min familj, det var därför jag inte ville fortsätta leva.”

Fiskarna fick ombord kvinnan på båten

Chockade fiskare hittade kvinna
Chockade fiskare hittade en kvinna i vattnet. Youtube

Angelica sa att hon minns när hon var på stranden, ”jag befann mig i ensamhet och bestämde mig för att hoppa i havet”.

”Jag lät det ta mig och hoppas att den här mardrömmen snart skulle ta slut”, tillade hon.

Hennes minne från tidpunkten när hon blev medvetslös är vagt. Hon sa: ”Mannen som räddade mig i havet sa till mig att jag låg i vattnet medvetslös och flytande.

”Tack och lov, jag levde, och han räddade mig. De förde mig till ett hälsocenter där jag nu får nödvändig vård.”

Enligt rapporter låg kvinnan i vattnet i ungefär åtta timmar innan hon fördes till sjukhus i ett chocktillstånd.

Chockade fiskare hittade en levande kvinna i havet

Introbild – Image by Quang Nguyen vinh from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fitnesstränare och influencer menade att coronaviruset bara var fejk, men tvingades tänka om då han insjuknade i Covid-19. Den 33-årige Dmitriy Stuzhuk varnade...

Upplyftande

Ett svartvitt foto har blivit en symbol för hopp, en liten ljusglimt av det ”nya normala” som vi alla så längtar efter. Vi lider...