Publicerat i

Stop Clickbait – ett fräscht tillskott som visar hur fånigt det är med clickbait artiklar

Clickbait artiklar är pest. Jag vet att t.ex Newsner och vissa andra sajter är experter på det, allvarligt, man spyr på det.

De publicerar dynga som ” Dela detta om du också vill att Rolf Lassgård ska få en Oscar”, eller som jag såg senast i mitt flöde på FB, ”gilla och dela om du känner igen detta”, så en bild på gamla EPA, men hallå!!!!

Det som slår mig är att folk sväljer skiten. Man känner direkt igen stilen, fjäskande, inställsamt, överdrivet, ”You name it”.

Men nu finns det hopp, Ett team på drygt 100 personer som går under namnet ”Stop Clickbait” är de vår tids nya hjältar, vi så desperat behöver. Då de klickar på dessa rubriker, så vi slipper det.

Stop Clickbait” delar de sorgliga ”clickbaitartiklarna” tillsammans med en kort beskrivning som avslöjar vad som gömmer sig bakom rubriken.

clickbait artiklar

Daniel Tuttle startade ”Stop Clickbait” i maj 2016 som ett roligt litet sidoprojekt. Han jobbar inom reklambranschen och anser sig genom åren blivit *kynisk när det gäller reklam. *(misstro till den mänskliga naturens ädlare sidor och företrädesvis dess uselhet)

”Inom några dagar överöstes vi med virala inlägg på sociala medier och vi har fått ett enormt gensvar. Nu har vi expanderat och finns i 12 länder”, rapporterar BP.

Daniel tror att med rätt tillvägagångssätt skulle Internet kunna bli av med clickbait artiklar helt och hållet. ”Sociala medier måste tillhandahålla något verktyg till producenterna för att stimulera dem” sade Tuttle.

”Just nu finns det inga sätt att tjäna pengar direkt via sociala medier, så producenterna behöver omdirigera trafiken till deras hemsida”.

”En annan sak vi kämpar för är att främja mediekunskap. Genom att tolka en rubrik och berätta skillnaden mellan en journalist med integritet eller person som använder sensationalism för att skapa ett klick, så kan användaren göra ett klokt beslut om vem som de ska stödja.”

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

Exempel på sugande clickbait artiklar

För att sammanfatta det hela: DET SUGER

DET SUGER

Glöm inte att dela artikeln till dina vänner!