Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Det plötsliga och snabba utbrottet av corona i Vietnam förbluffar forskare

corona i Vietnam
Unsplash

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg av dödsfall.

En av världens största framgångshistorier under pandemin befinner sig nu plötslig mitt i en mystisk våg av nya coronasmittade och dödsfall.

Vietnam hade inte registrerat ett enda dödsfall av COVID-19 för en vecka sedan, efter att tidigt stängt sina gränser under pandemin.

Det är anmärkningsvärt med tanke på att de delar en gräns till Kina, där COVID-19 först upptäcktes förra året. Men nu har tio dödsfall inträffat på en enda vecka.

Ett utbrott av corona i Vietnam

corona i Vietnam
Photo by Thijs Degenkamp on Unsplash

Efter 99 raka dagar utan smittspridning så har plötsligt antal fall börjat stiga i den sydostasiatiska nationen – ett oroande tecken för alla länder eller stater som tror att de har viruset under kontroll.

Landet var ett av de första i världen som införde lockdown och landet har hyllats världen över för sin framgångsrika strategi.

Men en topp av antal fall i staden Da Nang har gjort alla överraskade. Ingen vet hur det första fallet i Da Nang – en 57-årig man – kom i kontakt med viruset, skriver news.com.au.

Det finns nu nästan 800 fall i Vietnam inklusive i huvudstaden Hanoi och Ho Chi Minh-staden, även känd som Saigon.

Epidemiologen Prof Michael Toole berättade för BBC att det var svårt att fastställa vad som ”gick fel” med Vietnams virusstrategi.

”Men när det finns en liten öppning så kommer viruset in och kan sprida sig snabbt.”

Introbild – Photo by Chris Slupski on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

Bristen på lök i Bangladesh har lett till att lökpriserna ökat rejält. Men vems är felet, ska vi klandra den indiska regeringen som förbjudit...

Blandat

Nu till företaget Subway och de konstigaste beställningar som kunder kommit med, och vissa önskemål är faktiskt hårresande. I Sverige finns det 174 restauranger,...

Blandat

Det som är otäckt med coronapandemin är dessa så kallade ”super-spridare”. Ett sjukhus i Wales fick ett ett stort coronabrott, orsakat av just en...

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...