Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Kinesisk forskare som flydde till USA hävdar att coronaviruset kommer från ”militärt labb”

coronaviruset från militärt labb
Unsplash

Kommer det dödliga coronaviruset från ett militärt labb? Detta högst allvarliga påstående kommer från en kinesisk virolog som flydde till USA efter att ha avslöjat denna ”hemlighet”.

Dr Li Meng-Yan, specialist i virologi vid ”Hong Kongs School of Public Health”, säger att hon ”tydligt kunde se” att Covid-19 kom från ett laboratorium, kopplat till ”People’s Liberation Army”.

Kina har tidigare anklagats för att ha mörkat om viruset i början av pandemin, och har hela tiden förnekat alla påståenden om att viruset ska ha kommit från ett labb.

Dr Li hävdar emellertid att utbrottets källa var ett militärlaboratorium som hon blev varse om när hon studerade överföring av viruset till människan.

I en livestreamad intervju hävdar hon att ingen tog henne på allvar när hon rapporterade sina resultat till sin chef, rapporterar Taiwan News.

Ligger Kina verkligen bakom viruset?

coronaviruset från militärt labb
Photo by wu yi on Unsplash

Dr Li sa: ”Då var jag ganska säker på att viruset kom från ett kinesiskt militärlabb.

”Djumarknaden i Wuhan användes bara som ett lockbete.”

Forskare tror för närvarande att viruset kan ha sitt ursprung på en djurmarknad i Wuhan, där det hoppade från djur till människor.

Dr Li fruktade för sitt liv när hon yttrade dessa påståenden, så hon beslutade sig för att fly till USA från Hong Kong i april.

”Jag visste att när jag väl framfört detta så kunde jag försvinna när som helst, precis som många modiga demonstranter i Hong Kong,” sa hon.

”Jag kunde försvinna när som helst. Även mitt namn skulle upphöra att existera.”

”University of Hong Kong” har tidigare förnekat att Dr Li forskat om överföring av sjukdomen från människa till människa och sade att hennes påståenden inte ”överensstämmer med fakta”.

I en intervju med Fox News hävdade Dr Li att hon var en av de första som började undersöka det nya viruset.

”Anledningen till att jag flydde till USA beror på att jag säger sanningen om Covid-19 och dess ursprung,” sa hon.

Dr Li sa att hennes handledare först bad henne att genomföra en ”hemlig” utredning av ett nytt ”SARS-liknande” virus i Wuhan, redan den 31:a december, rapporterar SUN.

Hon sa att hon sedan pratade med ett antal kontakter, inklusive en som arbetade på Kinas ”Center for Disease Control and Prevention”.

Ett nytt ”SARS-liknande” virus i Wuhan

coronaviruset från militärt labb
Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

Hon sa att vännen berättade om ett okänt virus som uppstått i Wuhan och att ”familjekluster”, en indikator på överföring människor emellan, hade observerats.

Dr Li hävdar att när hon tog sina resultat till sin överordnade fick hon höra att ”håll tyst och var försiktig”.

”Han varnade mig …”gå inte över gränsen”, sade Dr Li och hänvisade till de outtalade regler Peking stiftat för sådana utredningar.

Sedan pandemin lamslog världen har den kinesiska regeringen anklagats för att försöka tysta alla som försöker slå larm.

Läkare har rapporterat att de blivit arresterade efter att ha pratat på sociala medier om vad de sett, medans journalister trakasserats och fått utrustningen konfiskerad, sedan de försökt rapportera om frågan.

Viruset har nu infekterat 18 miljoner människor i världen och dödat nästan 700 000.

Dr Li säger att coronaviruset kommer från ett militärt labb

Kina förnekar dock alla anklagelser, men USA fortsätter att anklaga dem för pandemin.

USA: s president Donald Trump fortsätter att kalla coronaviruset för ”Kina-viruset” och har anklagat Kina för en mörkläggning.

Den vetenskapliga världen är eniga att Covid-19 har sitt ursprung i den kinesiska staden Wuhan, men att det inte finns några konkreta bevis som kopplar det till ett kinesiskt laboratorium.

Introbild – Photo by Nuno Alberto on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

Det som är otäckt med coronapandemin är dessa så kallade ”super-spridare”. Ett sjukhus i Wales fick ett ett stort coronabrott, orsakat av just en...

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...

Blandat

Irakiska COVID-läkare lever farligt, åratals av misskötsel av sjukhussystemet i kombination med coronapandemin har försatt dem i ett utsatt läge. Den irakiska läkaren Tariq...