Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

”Snälla hjälp oss” – läkarens känslosamma video i kampen mot COVID-19 i Indonesien

COVID-19 i Indonesien
Pexels

COVID-19 i Indonesien har skördat många offer, minst 100 läkare har hittills fallit offer för den dödliga smittan och antal fall och dödsfall i landet fortsätter att öka, enligt ”Indonesian Medical Association” (IDI).

IDI publicerade också en lista med namn på hälso- och sjukvårdspersonal som dukat under av den smittsamma sjukdomen, skriver thejakartapost.

Tidigare förra månaden sade talesmannen Halik Malik vid IDI att majoriteten av de läkare som dött av COVID-19 var mellan 28 och 39 år.

COVID-19 i Indonesien
Photo by RF._.studio from Pexels

Muhammad Alkaff, specialist på internmedicin vid ”Persahabatan General Hospital” (RSUP) i östra Jakarta, har behandlat läkare med COVID-19 och sett hur flera kollegor dött.

I en känslosam intervju med The Jakarta Post berättar Alkaff sin historia om den dagliga kampen mot viruset när de behandlar COVID-19-patienter och samtidigt försöker skydda sig själva mot viruset.

Den känslosamma filmen som laddades upp igår ger en skrämmande bild av hur hårt läkarkåren pressats och framför allt drabbats av coronapandemin.

Det är som han säger, ”vi läkare är också människor, vad mer kan vi göra än det vi redan gör”….

COVID-19 i Indonesien har slagit hårt mot landets läkare

Introbild – Photo by Chait Goli from Pexels

Spana även in dessa

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...

Blandat

Irakiska COVID-läkare lever farligt, åratals av misskötsel av sjukhussystemet i kombination med coronapandemin har försatt dem i ett utsatt läge. Den irakiska läkaren Tariq...

Blandat

Länder i nästan hela Europa ser en ökning av COVID-19-fall efter att ha lyckats bromsat smittspridningen tidigare i år. Minns hur jag hyllade Sveriges...