Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Gravgrävare ger en kusligt annorlunda bild av hur COVID-19 slår mot Somalia

COVID-19 och Somalia
Pixabay

COVID-19 och Somalia är rena mardrömmen. Trots att landets officiella statistik ter sig väldigt blygsam, så skvallrar landets gravgrävare om något helt annat.

Vi bevittnar massgravar och ett land som nästan helt saknar kapacitet att bekämpa viruset och vårda de smittade. Många som jobbar på sjukhusen har lämnat p.g.a rädslan för att bli smittade.

Kvar kämpar ett fåtal hjältar som anser att det är deras plikt att stanna kvar. När coronaviruset nu börjar skörda sina offer, volontärarbetar de i huvudstadens enda avdelning för Covid-19 patienter.

COVID-19 och Somalia
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Sjukhuset försöker så gott de kan, men det saknas respiratorer och antalet bäddar är få.

Trots sitt mod, dör människor eftersom sjukhuset saknar viktig medicinsk utrustning. Officiellt har färre än 100 somalier dött av Covid 19, men de verkliga talen är lång mycket högre.

BBC Africa Eye besöker en av stadens viktigaste kyrkogårdar, där gravgrävare berättar en helt annan och väldigt kuslig historia.

Filmen som laddades upp alldeles nyss ger en skrämmande bild av hur akut läget är, där de fåtal läkarna gör sitt yttersta för att vårda de smittade.

Man riktigt ser hur paniken lyser i ögonen på patienterna, faktiskt en kuslig film som på ett oredigerat sätt visar hur fruktansvärd smittan är.

COVID-19 och Somalia

Introbild – Image by Daniel Roberts from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En man i Australien blev förvånad över att någon ringde på hans dörr kl 02, än mer förvånade blev han då han såg att...

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Blandat

Hur upphör egentligen en pandemi, vad får den att klinga av och försvinna helt? I dessa tider är det tiotusenkronorsfrågan på hur och när...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...