Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Upplyftande

Nu kommer de gamla skyltdockorna till liv igen – fast inte så som du tror

de gamla skyltdockorna
Bild: AFP

De gamla skyltdockorna har fått en renässans, de fungerar avskärmade så att folk kan/tvingas att hålla social distansering.

Restauranger runt om i världen måste tänka i nya banor för att tillämpa riktlinjerna för social distansering.

Dessutom brottas de med problemet hur man behåller den mysiga atmosfären i halvtomma matsalar, samt hur man talar om för gäster att sitta här, men inte där.

De gamla skyltdockorna upplever en renässans

de gamla skyltdockorna
I matsalen på The Inn at Little Washington. Getty Images

På det lyxiga hotellet ”The Inn at Little Washington” har de placerat skyltdockor klädda i 40-tals kläder vid några bord i matsalen – som är en trestjärnig Michelin-restaurang.

Begrundar sitt allena öde

Syltdockor i matsalen på The Inn at Little Washington
I matsalen på The Inn at Little Washington. AFP

Delstaten Virginia kräver att restauranger öppnar igen med en reducerad kapacitet på 50 procent för att upprätthålla riktlinjerna. När restaurangen öppnar igen den 29 maj kommer kocken Patrick O’Connell att sätta skyltdockor vid lediga bord, skriver Forbes.

Har tagit plats på det berömda ”Cafe Central” i Wien

de gamla skyltdockorna
Andrew Michael/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Paula Melehes, ägare av restaurangen Open Hearth i South Carolina, berättade för sin lokala NBC-nyhetsstation att hon beställt uppblåsbara dockor från Amazon – “dock de barntillåtna varianterna” – och placerat dem vid vartannat bord så restaurangen inte känns öde.

Vintage stil

Syltdockor i matsalen på The Inn at Little Washington
I matsalen på The Inn at Little Washington. AFP

Melehes installerade också flaskor med handsprit, började använda engångsmenyer och tar tempen på anställda och chefer. ”Vi har inte råd att stänga ner” sa hon.

Dockor får restaurangen på ”Hotel Haase” att se mindre tom ut

de gamla skyltdockorna
Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images

Även på det berömda Cafe Central i Wien sitter skyltdockor. Sedan Österrike började öppna alla kaféer och restauranger den 15 maj, placerar flera barer och kaféer strategiskt ut skyltdockor i sina lokaler för att hjälpa kunderna att hålla avstånd och social distans.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...

Blandat

Vet inte direkt om voodoo-präster är mitt primära val om jag en dag skulle insjukna i corona, det känns helt enkelt lite för mycket...