Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Övriga

Har det tagit en kuslig vändning – nu verkar djur smittas av coronaviruset

djur smittas av coronaviruset
KIRO-TV

Kan djur smittas av coronaviruset? För inte så länge sedan så ansågs det högst osannolikt, men nu kommer rapporter om att djur smittas.

Coronavirus-utbrottet verkar ha tagit en chockerande ny vändning. Djur både i New York och Hong Kong har testats positivt för viruset och vilka följder får detta?

En tiger har testats positivt för coronavirus vid Bronx Zoo, rapporterar alla stora medier just nu, däribland nationalgeographic.

Flera husdjur har tidigare testat positivt för SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19, inklusive en Pomeranian och en Schäfer i Hong Kong, samt en huskatt i Belgien.

Katter, både vilda och inhemska, är mottagliga för katt coronavirus, men fram till nyligen var det okänt om de kunde drabbas av SARS-CoV-2.

En ny kinesisk studie har funnit att katter kanske kan smitta varandra, och forskare försöker nu så snabbt som möjligt lära sig vilka andra arter som kan smittas.

”Det är första gången, såvitt vi vet, att ett (vilt) djur blivit sjukt av COVID-19 från en person,” säger Paul Calle, chefsveterinär på Bronx Zoo.

Den malaysiska tigern, med namnet Nadia, fick troligen coronaviruset från en djurskötare. Parken har varit stängd för besökare sedan 16 mars, så den enda vettiga förklaringen är att Nadia smittats av någon djurskötare.

Nadias syster, två sibiriska tigrar och tre afrikanska lejon har också haft hosta och en minskad aptit, även om de inte har testats.

Filmen, som precis laddats upp, ger en kuslig känsla av att vi kanske har ytterligare en front att kämpa mot.

Kan djur smittas av coronaviruset

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...