droger påverka spindelnät
Image from Pixabay

Kan droger påverka hur spindlar lyckas väva sitt spindelnät – ja faktiskt…..

Kan droger påverka spindelnät, eller mer korrekt, påverka hur spindeln väver sitt nät? Svaret är att de faktiskt blir påverkade.

Det är ju iofs inte så konstigt, nu är jag ju inte någon expert i ämnet, men att vara ”hög på droger” och spinna ett nät, det måste ju ge avtryck…

Och faktum är att 1995 ville forskare på NASA se exakt hur denna process kan påverkas av olika vanliga droger, skriver SUN, i en längre artikel om sjuk vetenskap.

Målet var att analysera den periodiska strukturen (eller avsaknaden av sådan) hos de som spunnit drogpåverkade för att se om de kunde bestämma dess relativa toxicitetsnivåer.

Man såg hur olika droger påverka spindelnät

droger påverka spindelnät
Image credit. NASA

Även om experimentet inte riktigt bar frukt, märkte forskare vissa likheter mellan läkemedlens effekter på spindlar och människor.

Till exempel, spindeln som var hög på marijuana gjorde ett hyfsat jobb tills den blev uttråkad och pös iväg, medan spindeln på speed slutade väva ganska snabbt.

Och de som fick sömnmedel eller koffein, ja de näten var inte mycket att hänga i julgranen.

sammanfattningsvis så görs bästa jobbet opåverkad, oavsett om man är spindel eller människa, möjligtvis då för undantag av musiker och konstnärer…

Var spindeln ”hög” blev nätet därefter

droger påverka spindelnät
Image from Pixabay

Introbild – Image by Pexels from Pixabay

.