DuckDuckGo skapade en video som fick stor uppmärksamhet på Twitter, videon tar upp några goda skäl till att avstå och sluta använda Facebook och Google.

Videon presenterar ”fem goda skäl att dumpa” plattformarna. Den börjar med hyperinriktade annonser och anklagar företagen för att använda ”manipulativa psykologiska triggers, som får dig att klicka.”

DuckDuckGo säger i videon att de två företagen använder propaganda och diskriminering för att påverka folks politiska åsikter, och använder filterbubblor, vilket innebär att de manipulerar sina respektive sökflöden, baserat på vilket innehåll de tror personen kommer att klicka på och filtrera bort resten.

DuckDuckGo

Båda platserna lagrar också all din historik, alltifrån sökhistorik, inköpshistorik och platshistorik. Google behåller historiken tills du aktivt går till min aktivitet och raderar den.

Walt Mossberg, verkställande redaktör på ”The Verge” har dissat Google och i stället använt sökmotorn DuckDuckGo under en lång tid, skriver mediapost.

Han delade videon på Twitter, och fick en rad kommentarer som både höll med och som var av annan åsikt.


”Jag använder också deras iOS-app,” skrev han i en tweet. ”Och nej, jag har ingen koppling, varken finansiell eller på något annat sätt med företaget. Jag värdesätter bara min integritet. ”

Hans inlägg startade en rad kommentarer, allt från de som älskar sökmotorn DuckDuckGo till de som vill använda den, men som saknar vissa saker.

DuckDuckGo

DuckDuckGo

Några av nackdelarna med DuckDuckGo som nämndes i tweetsen tog upp bristen på innehåll och mindre exakta sökresultat jämfört med Google.

”Google har så många mer subtila saker som är användbara för mig,” tweetade Rishi O, från Taiwan. ”Till exempel, när jag skriver” Federer ”, visar Google mig resultatet från hans sista match. DuckDuckGo har inte bara ett dåligt namn, det är inte ens nära. ”

Firefox och Ecosia nämndes också som alternativ för att skydda vår integritet vid sökning.

Sökmotorn DuckDuckGo dissar Google & Facebook

Glöm inte att dela detta till dina vänner!