Efterlyst mafioso åkte fast sedan han lade ut matlagningsfilmer på YouTube

Nu till hur matlagningsfilmer fick en efterlyst mafioso på fall. Mannen som varit på flykt sedan 2014 kunde arresteras i Dominikanska republiken tack vare sin hobby som YouTube-kock.

Den 53-årige ”Marc Feren Claude Biart” anlände till Milano på måndagen sedan han arresterades den 24 mars, enligt ett uttalande från Italiens finanspolis.

Marc, en av toppfigurerna i det ökända Ndrangheta, står anklagad för bl.a narkotikasmuggling mellan Italien och Nederländerna, sade Italiens nationella gendarmeri.

Tatueringarna blev hans fall

Efterlyst mafioso matlagningsfilmer
Youtube

Han hade levt ett lugnt och tillbakadraget liv i turiststaden Boca Chica, Dominikanska republiken, inte långt från landets huvudstad Santo Domingo, säger polisen.

I Boca Chica var han bara allmänt känd som italienaren Marc, och han gjorde inget större väsen av sig, enligt polisen.

Polisen säger att mannen tillsammans med sin fru lade upp videor på Youtube där de lagar olika italienska recept.

Efterlyst mafioso åker dit på sina matlagningsfilmer

Trots att hans ansikte aldrig syntes i videorna, säger utredarna att de kunde identifiera Marc utifrån hans tatueringar, skriver CNN.

”Kärleken till italiensk mat gjorde att polisen kunde följa hans spår på webben och i sociala medier, medans kärleken till tatueringar gjorde att polisen kunde identifiera kocken som den efterlyste”, lyder uttalandet.

Han arresterades av polis från Interpol och sattes på ett plan till Milano. Marc som tidigare bodde i Costa Rica, flyttade till Dominikanska republiken för ungefär fem år sedan, säger polisen.

Togs emot med varma servetter

Efterlyst mafioso matlagningsfilmer
Youtube

Maffiaorganisationen Ndrangheta verkar i minst 32 länder – 17 av dem i Europa, säger Vittorio Rizzi, chef vid italienska kriminalpolisen.

Vittorio beskrev Marc som en av ”Ndranghetas” farligaste flyktingar och att detta var en stor framgång.”

Myndigheterna säger att ”Ndrangheta” använt penningtvätt och narkotikahandel för att bli Italiens mest kraftfulla maffia och kontrollerar uppskattningsvis 80% av allt kokain som kommer in i Europa.

Introbild – Image by RitaE from Pixabay

Nya poster