Elefanten Tyke
Elefanten Tyke
Image credit: imdb

Rebellen som fick nog av sitt outhärdliga lidande – möt elefanten Tyke……

Fan, idag grät jag framför TV-apparaten då jag kikade på dokumentären om elefanten Tyke och hennes tragiska livsöde.

Jag har ett vagt minne av händelsen, men blev så tagen idag att jag bestämde mig för att skriva av mig, jag blev förbannad, ledsen, förtvivlad, tom.

Helt seriöst, vad är det för fel i huvudet på vissa människor, hur kan de låta sig roas av djur som lever under urusla levnadsvillkor och som lever helt bortom deras naturlig levnadsmiljöer, fastkedjade och slagna med påkar och käppar.

Deras psyken bryts ner, de misshandlas med påkar och diverse tillhyggen, bara för att kunna utföra konster som ska roa den korkade människan.

Elefanten Tyke var en sann rebell

Elefanten Tyke
Image credit: imdb

Hennes livsvilja var så stark, hon kände att hon fått nog och beslöt sig för att rymma till ett liv i frihet, då skjuts hon med åttiosju skott, ÅTTIOSJU SKOTT.

Man riktigt ser i filmen hennes sorg över att livet nu tar slut, när hennes huvud sakta faller ner mot bilen, och det var vi människor som släckte det, släckte hennes vilja att leva som en elefant, därför att vissa vill se djur på cirkus.

Man skäms över människan kortsiktiga och idiotiska strävan över att vara ”herre på täppan” och vad gäller utstuderad grymhet och oförmåga att leva i samklang med naturen.

Förtjänade så mycket mer

Det var 1994 som hon fick nog av att ha misshandlats på cirkus i åratal. Den oändliga pressen blev för mycket för henne. Tyke dödade en tränare och skadade 13 andra.

Hennes historia är en kraftfull påminnelse om de fasor som djur fortfarande måste utstå på olika cirkusar och nöjesfält än idag. Låt oss aldrig glömma hennes livsvilja!

Detta är historien om Elefanten Tyke och hennes sista dag i livet – varning för extremt starka bilder

Fy fan, man står inte ut när man ser bilderna, man vill skrika rakt ut, döda cirkusdirektören och skära ballarna av de som sköt henne.

Starka ord skrivna i affekt, men man måste få utlopp för den extrema ilska man känner och som i viss mån är fullt berättigad.

Tyke kunde levt ett gott liv om inte detta djurplågeri varit lönsamt för cirkusen.

Vila i frid Tyke!!!! Du var en sann rebell som förtjänade så mycket mer än att leva fastkedjad på cirkus, bara för att vi korkade människor skulle få en ”underhållande” söndag…