Medans det viktorianska Irland svälte ihjäl köpte han en dildo av elfenben till frun

-

En elfenbensdildo, snacka om smaklöst i kubik. Klassklyftorna har alltid varit stora och kommer nog så att förbli.

Att införskaffa en elfenbensdildo till frugan, medans landsmännen svälter ihjäl känns ju ”sådär”. Och som grädde på moset så ska stackars elefanter få lida av människans inneboende dumhet.

”Men det hände mycket under den perioden. Människor svälte bokstavligen ihjäl och under tiden tog någon hem denna till sin maka,” summerar Shawna Scott.

Sexleksaksentreprenören Shawna Scott har under en lång tid haft ögonen på denna mycket speciella elfenbensdildo från 1800-talet. Enligt Irish Times kommer Scott äntligen att få lägga vantarna på den viktorianska sexleksaken, efter att ropat in den för ca 7000 kr på en auktion i Irland.

Matthews Auction Room

Elfenbensdildon auktionerades för $ 680 av Matthews Auction Rooms. Bild: Facebook

Den beskrivs på ” Matthews Auction Room ”- som en ”antik snidad elfenbensdildo för damer i en scharlakansröd låda med läder” Auktionsägare tror att dildon snidades från en elefantbrosch någon gång mellan 1899 och 1901 i Kina.

Så hur hamnade denna dildo på Irland, under dess viktorianska era? Experter tror att den fördes dit av en rik irländare efter en utlandsresa, den skulle bli en gåva till hans fru. Enligt Shawna Scott är den spännande av flera orsaker.

Existensen av den elfenbensframställda dildon ger observatörerna en intim inblick i vad som annars var en väldigt dyster tid i Irlands historia.

Par på en operaföreställning

Par på opera

”Det pågick så mycket den perioden. Människor svälte ihjäl och under tiden tog någon med sig detta hem till sin hustru, ”sade Scott till Irish Times. ”Ibland tror jag att den irländska historien, såvida inte något är knutet till hungersnöden eller 1916, så blir det glömt eller blommar upp igen.”

Den viktorianska sexleksaken hade tidigare auktionerats ut i april 2017. Auktionshuset fick mer än 100 bud från nästan 40 olika länder. Det vinnande budet kom slutligen från en privat samlare i USA som betalade 32 000 kronor för den 130-åriga dildon, skriver ati.

Andra gången det lades ut på auktion var Shawna Scott fast besluten att köpa den. Men inte till sig själv – hon ville att den skulle placeras på ett museum i Irland.

Såhär ser en Elfenbensdildo ut

Elfenbensdildo
Matthews Auction Room

Men med tanke på hur mycket den kostade förra gången, visste hon att hon behövde samla in mycket pengar snabbt.

Hon efterfrågade donationer via Twitter och samlade in drygt 10 000 kr. Till slut behövde hon bara spendera knappt 7000 kr – ett fynd jämfört med förra gången dildon såldes.

Nästa sak på hennes ”att göra lista” är att få den verifierad, att den är densamma som såldes 2017, så det inte finns någon annan intrikat snidad falsk dildo gjord av elefantbrosch där ute någonstans.

Var den kommer att hamna återstår att se. Scott hoppas att den kommer att visas på antingen biblioteket Chester Beatty i Dublin Castle, eller på ”Decorative Arts Museum” i Collins Barracks.

”Det är inte bara en bit erotik,” sade auktionsutroparen Damien Matthews. ”Det är ett konstverk och en fascinerande socialhistoria.”

Scott tillade att dildon bidrar med ett nytt element i Irlands historia. ”Jag blir alltid tillfrågad om hur förtryckta vi är i Irland,” sa hon. ”Jag tror att vi är mycket mer liberala än vi tror att vi är.”

Senaste nytt

Ett studiebesök inuti Sveriges tuffaste och hårdaste fängelse – anstalten Hall

NU ska vi besöka anstalten Hall, eller bara Hall som den kallas. Det är en sluten anstalt...

En episk pingisduell utan dess like – vänta bara tills du ser det galna slutet….

Detta är en episk pingisduell som går till historien. "Jean-Michel Saive , den mest framgångsrika belgiska bordtennisspelaren...

Ett prank där människor snubblar över absolut ”ingenting” – se reaktionerna

Dags att återvända till Beirut igen, och ett klockrent prank. Denna gång anlitades ett gäng skådespelare för...

Medans det viktorianska Irland svälte ihjäl köpte han en dildo av elfenben till frun

En elfenbensdildo, snacka om smaklöst i kubik. Klassklyftorna har alltid varit stora och kommer nog så att...

Mysteriet med vem som förrådde Anne Frank får sin lösning – 75 år senare

Vem som förrådde Anne Frank och hennes familj kanske nu kan få sin lösning, 75 år senare,...

10 störtsköna och roliga veterinärskyltar om katter som du måste se

Vissa veterinärer har en skön känsla för humor, särskilt när det kommer till katter. Vad kan vi...

Måste läsa

Spana även in följandeLIKNANDE
Utvalda till dig