Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Europa hukar inför den andra vågen och Frankrike menar att framstegen har raderats

Europa andra vågen
Unsplash

Europa hukar inför den eventuella andra vågen då allt fler fall av coronavirus registreras, vilket orsakar en rädsla för en potentiell och kraftfull andra våg.

Frankrike har varnat för att de framsteg man uppnått i kampen mot coronaviruset nu har ”försvunnit”.

Många europeiska länder ser nu en ökning av coranasmittade när regeringar lyfter sina lockdowns för att försöka reparera sina ekonomier.

Frankrike registrerade 1130 nya infektioner på fredagen jämfört med bara 81 när lockdown lättades i slutet av maj.

Spanien registrerade samtidigt sina högsta siffror sedan 11 maj, med 2 615 nya fall på torsdagen, följt av 2 255 på fredagen.

Tyskland har också sett en ökning av fall med 818 på fredagen, det högsta antalet sedan 17 juni.

Europa andra vågen
Via sun

Stigande siffror riskerar att utlösa en andra våg över hela Europa, läkare menar att viruset kan komma tillbaka i full kraft när kylan drar in i höst och vi är mer inomhus.

Världshälsoorganisationen rapporterade en rekordökning i antal globala fall på fredagen, med en total ökning med 284,196 på ett dygn.

Frankrike menar att situationen är allvarlig nu när antalet fall växer över hela kontinenten och sa att det skett en ”klar ökning” sedan man upphävde nedstängningarna.

Hälsoministeriet sa: ”Vi har nu nivåer som är jämförbara med nivåerna i slutet av lockdown-perioden.

”Vi har alltså raderat en stor del av de framsteg som uppnåddes under de första veckorna sedan lockdown avslutades.

”Det är nu viktigare än någonsin att åter visa vår kollektiva disciplin.”

Europa och den andra vågen

Europa andra vågen
Photo by Miikka Luotio on Unsplash

Regeringar hade varit angelägna om att lyfta lockdowns för att avvärja de värsta av de redan förödande ekonomiska effekterna som pandemin orsakat.

Redan i maj uppmanade Dr. Andrea Ammon, chef för ”European Center for Disease Prevention and Control”, EU-ledarna att förbereda sig för en uppgång av antal fall.

Hon varnade för att en brist på immunitet kan innebära att den andra vågen kan bli ännu värre än den första för Europa, skriver SUN.

Hon sa att bara mellan två procent och 14 procent av befolkningen i europeiska länder hade smittats med coronaviruset.

Doktor Ammon sa att det handlade om ”när och hur stor” den andra vågen kommer att bli – och varnade för att ”viruset är runt omkring oss”.

Introbild – Photo by RODRIGO GONZALEZ on Unsplash

Spana även in dessa

Livet

En man i Australien blev förvånad över att någon ringde på hans dörr kl 02, än mer förvånade blev han då han såg att...

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Blandat

Hur upphör egentligen en pandemi, vad får den att klinga av och försvinna helt? I dessa tider är det tiotusenkronorsfrågan på hur och när...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...