Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Blandat

Europas andra coronavåg kommer att bli mycket värre eftersom lockdown gjort att få utvecklat immunitet varnar EU

Andrea Ammon varnar för Europas andra coronavirusvåg
Getty Images

Europas andra coronavåg är oundviklig eftersom så få människor blivit immuna mot viruset, varnar EU: s chef för sjukdomskontroll.

Hon säger att en andra våg av viruset är oundvikligt och varnade också för att människor börjar ignorera reglerna om lockdown.

Andrea Ammon, chef för ”European Center for Disease Prevention and Control” uppmanade EU-ledarna att förbereda sig för ökning av coronasmittade, eftersom en avsaknad av immunitet kan innebära att den andra vågen blir värre än den första.

Andrea Ammon varnar för Europas andra coronavåg

Bild: via ”about Digital Health”

Andrea Ammon sade att bara mellan två procent och 14 procent av befolkningen i europeiska länder hade smittats med coronaviruset, skriver SUN.

Människor tros vara immuna mot coronaviruset när de väl smittats en gång.

Dr Ammon sade att den låga infektionshastigheten gör att ca 90 procent av människor fortfarande är i riskzonen för att insjukna i en andra våg.

I en intervju med Guardian sa Dr Ammon att det handlade om ”när och hur stor” den andra vågen blir.

Hon sa: ”När man tittar på virusets egenskaper och tittar på data från olika länder när det gäller befolkningsimmunitet så är det ingen upplyftande läsning.

Den andra vågen kan bli förödande

Bara mellan 2 procent och 14 procent har haft viruset, vilket lämnar 85 procent till 90 procent av befolkningen mottagliga – viruset är överallt omkring oss och cirkulerar mycket mer nu än i januari och februari.”

Hon fortsatte: ”Jag vill inte måla upp en domedagsbild, men jag tror att vi måste vara realistiska. Det är inte läge att slappna av.”

”Och särskilt nu när det står klart att infektionerna håller på att gå ner, då tror folk att det är över. ”Vilket det inte är, verkligen vilket det inte är.”

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...