Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Fängelset Antananarivo på Madagaskar är som en illustration av helvetet

Fängelset Antananarivo
Youtube

Fängelset Antananarivo på Madagaskar tillhör bland världens värsta fängelser och som återkommande kritiserats av Amnesti International.

Ca 50% av de som sitter i fängelse har inte ens fått sina fall prövade i rättegång, och de kan sitta där i fem år innan de får komma till domstol.

Det är helvetet själv personifierat, där de intagna ligger som packade sillar och den sociala distanseringen är ett okänt begrepp.

Man samlar de intagna flera gånger om dagen för att räkna dem manuellt, tortyr tillhör vardagen liksom våldtäkter mellan de intagna. Stället kryllar av ohyra och de sanitära faciliteterna är som ni förstår rena mardrömmen.

Nätterna är värst – de intagna tvingas vända på sig samtidigt när ordern kommer

Antananarivo
Youtube

De har även en plats som alla fasar extremt mycket för – det är helveteshålet, där intagna straffas för brott eller överträdelser de begått i fängelset.

Det är ett litet utrymme med kala väggar som saknar toalett, du får sova på golvet i din egen avföring.

Hur länge du får sitta isolerad är helt godtyckligt, det är vakterna som avgör tiden. De får dessutom bara halva ransonen mat samt indragen motion, de är helt isolerad dygnet runt och det knäcker de flesta.

Fängelset är extremt överbelagt, byggt för 800, men huserar 3000 fångar, där allt från småtjuvar till mördare blandas.

Fängelset Antananarivo

Spana även in dessa

Livet

En man i Australien blev förvånad över att någon ringde på hans dörr kl 02, än mer förvånade blev han då han såg att...

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...

Blandat

Brasiliens fattiga slumområden, kända som favelor, är helt beroende av frivilliga för att bekämpa spridningen av det dödliga coronaviruset. I Brasilien som nu kämpar...