Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Mamman blottlägger faror på sociala medier och det är riktigt KUSLIGT

Faror på sociala medier
Unsplash

Faror på sociala medier är nog ett ämne många föräldrar inte fullt ut beaktar. Själv blir jag förvånad att så många väljer att publicera foton av sina barn på Facebook, där vem som helst kan stjäla bilderna och använda dem i syften vi knappt kan föreställa oss.

Problemet är att de inte går att få tillbaka, till skillnad mot fysiska objekt. Bilderna kan utnyttjas av pedofiler och gud vet vilka andra kufar som kan missbruka dem.

Filmen från Bark gräver djupare i problemet och det är en högst skrämmande bild som sakta framträder. De riggar upp några falska konton på stora sociala plattformar, och det dröjer inte länge innan de börjar få skumma förfrågningar.

Faror på sociala medier
Faror på sociala medier. Bild: Youtube

Det är inte svårt att föreställa sig hur utsatta unga människa är online, och hur lätt de faller offer för dessa människor som dammsuger social medier i sin jakt efter offer.

De sätter upp ett falskt konto som låtsas tillhöra en 11-årig tjej, komplett med en bakgrundshistoria och allt är förberett in i minsta detalj. Det som händer när de går online ger en kalla kårar längs ryggraden.

Filmen som publicerades på Youtube för bara några dagar sedan har redan fått drygt 13 milj visningar. En film alla föräldrar borde se!

Mamman blottlägger faror på sociala medier

Introbild – Photo by Paul Garaizar on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

I Japan har fler människor dött av självmord under oktober månad än vad som totalt dött av COVID-19. Det är hemska siffror på hur...

Livet

En restaurang i Tyskland protesterar mot landets senaste lockdown som kräver att barer och restauranger förblir stängda. Ägaren placerade ”pandor” vid borden och håller...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...

Blandat

Alla missade asteroiden som for förbi jorden, det var först dagen efter som den upptäcktes avslöjar nu astronomer. Asteroiden som var stor som en...