Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Övriga

Vad i jösses namn pågår här – där minsta lilla felsteg kan bli dödligt ***

men varje felsteg kan bli dödligt.
Yatindra Salian/ Magnus News

Vad i herrans namn är det som fångat dessa fotografers intresse så till den milda grad att de ålar sig på marken, och där ett minsta felsteg kan faktiskt bli dödligt.

Gruppen ligger faktiskt samlade runt en av världens giftigaste ormar som knappt är synlig bland löv och sand på marken.

Hypnale hypnale är en liten men dödlig orm som finns i södra Indien och Sri Lanka, det finns ännu inget antiserum, men man håller på att utveckla ett.

I princip omöjlig att upptäcka

felsteg bli dödligt
Försöker zooma in. Bild: Yatindra Salian/ Magnus News

Det är en ormart som beskrevs av den tyska naturalisten Merrem år 1820, ormen ingår i släktet Hypnale och familjen huggormar.

Fram till nyligen ansågs ormen inte vara farlig, men nya bevis tyder på att dess gift snabbt kan leda till njursvikt och död på grund av blodkoagulation.

Bilderna fångades av naturfotografen Yatindra Salian under en resa i Dandeli-regionen nära Goa, Indien, sent förra året, skriver sun.

”Den andra dagen, när vi fotograferade fåglar, såg jag en grupp fotografer som försökte fota något på marken,” sa Salian.

Där ligger den

felsteg bli dödligt
Där ligger den. Bild: Yatindra Salian/ Magnus News

”Jag greppade min utrustning och sprang dit, det visade sig att det var en orm de bevakade.

”Den var så vackert kamouflerad på marken att det tog mig cirka två minuter att ens upptäcka den. Som ni kan se är dess kamouflage helt otroligt.”

Ormarna använder sitt kamouflage när de jagar genom att gömma sig och sedan snabbt attackera sitt byte.

En av världens giftigaste ormar

felsteg bli dödligt
Den giftiga ormen. Bild: Yatindra Salian/ Magnus News

Salian tillade: ”Vi hade gott om tid att fota ormen och jag blev verkligen glad över att kunna fotografera ormen. Det var en minnesvärd upplevelse.”

Rekommenderade till dig

Livet

Nu till den bisarra storyn om Adam Rainer. Vad gäller medicinska avvikelser har den moderna vetenskapen haft gott om mystiska fall att grotta ner...

Livet

Haha, kanske är det århundradets prank! Normalt har jag en policy att bara lägga ut filmer som är relativt nya, men såklart förekommer undantag...

Retro

Fotokromibilder har ofta ett magiskt skimmer över sig, de bär på något oförställt och är lite som Mona Lisa´s leende. Dessutom känns vissa av...

Blandat

Man tänker sig att världens mest kända byggnader alltid har stått där, men precis som allt annat så har de en gång i tiden...