Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Upplyftande

Djurägare fick sina husdjur välsignade i en vacker och värdig ceremoni i Manilla

fick sina husdjur välsignade
Youtube

Igår firades djurens dag och vad passar bättre då än djurägare som fick sina husdjur välsignade av en präst.

På grund av pandemin fick djurägarna i Manilla köra genom en drive-through för att delta i ceremonin under söndagen, man firade ”Den Helige Franciskus”, djurens skyddshelgon.

Bilar bildade långa köer där hussar och mattar väntade på sin tur att prästen skulle stänka heligt vatten på deras fyrbenta vänner och fåglar, skriver The Telegraph.

Dagen som internationellt är känd som ”World Animal Day”, kunde genomföras trots de begränsningar som införts för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Det är en internationell temadag för att uppmärksamma djurrätt och djurskydd. Den firas den 4 oktober varje år och startades 1931 av ekologer i Florens för att uppmärksamma att djurarter hotades av utrotning.

Den Helige Franciskus

Den Helige Franciskus
Image by Kristina Hansen from Pixabay

Numera firas djurens dag för att påminna om vikten av djurens välmående och för att belysa djurens situation. Valet av datum gjordes bland annat för att det är Franciskus av Assisis (även kallad Den Helige Franciskus) helgondag, som är djurens skyddshelgon.

Man säkerställde så djurägarna stannade kvar i sina bilar för att upprätthålla social distansering och det flöt på bra och djurägarna blev riktigt nöjda, fast djuren undrade nog varför någon skvätte vatten på dom….

Filippinerna är det land i Sydostasien som rapporterar högst antal smittade av coronaviruset.

Hälsoministeriet rapporterade på söndagen in 3190 nya fall, och totalt är nu 322 497 smittad. 5 776 har rapporterats döda i covid-19.

Fick sina husdjur välsignade i en vacker ceremoni

Spana även in dessa

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...