Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Färgglada dödskallar pryder Mexico City inför firandet av ”de dödas dag” ###

firandet av de dödas dag
Youtube

Det årliga firandet av de dödas dag har kickat igång. Denna inofficiella, men allmänt uppskattade helgdagEl Día de los Muertos”, firas den 2 november varje år, främst i de centrala och södra regionerna i Mexiko.

Och igår kunde invånarna i Mexico City vakna upp till färgglada dödskallar som kantade huvudstadens paradgata Paseo de la Reforma, en 12 km lång boulevard som anlades på 1860-talet på order av Maximilian av Habsburg.

Dekorationerna är en del av de festligheter som pågår fram till själva firandet av de dödas dag, som infaller den 2:a november.

På ”Day of the Dead” hedrar människor sina nära och kära som gått bort under det tre dagar långa firandet, som börjar den 31 oktober.

Tre snabbfakta om ”Day of the Dead”

  • Day of the Dead firades förut på sommaren och dateras hundratals år tillbaka till en aztekisk festival och gudinnan Mictecacihuatl, skriver officeholidays.
  • Ibland skapas dikter och teckningar för att hedra de döda. Dessa korta dikter kallas för calaveras, vilket betyder skallar.
  • I vissa delar av Mexiko firar barn dagen på liknande sätt som Halloween, de går från hus till hus och ber om små gåvor som stearinljus eller pengar.

Firandet av de dödas dag närmar sig

Spana även in dessa

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...