Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Människor betalar multum för att få krubba lite klassisk flygmat i ett parkerat flygplan

flygmat
wikimedia.commons

Människor betalar stora summor för att få äta lite klassisk flygmat på ett flygplan från Singapore Airlines, som faktiskt bara står på marken!

Vi lever verkligen i märkliga tider där många av världens alla flygbolag tvingats till nytänkande.

Singapore Airlines, vars flotta blivit ståendes under COVID-19-pandemin, har utnyttjat en matfetisch för att dra in lite välbehövliga pengar.

Hundratals passagerare betalar nu för att få äta en måltid på ett flygplan som bara står parkerat på marken.

Vill ha lite klassisk flygmat

Folk är beredda att betala ända upp till 4 500 kr – bara för att få en smak av att resa! ”Passagerarna” kan äta på världens största passagerarplan för 642 *SGD. *Singaporiansk dollar.

COVID-19-pandemin har gjort att flygindustrin hamnat i en djup kris, med många uppsagda, och antalet flygningar har minskat drastiskt.

De riskerar inte några försenade flyg….

Ankomsttavla
Image by David Mak from Pixabay

På grund av detta letar flygbolag med ljus och lykta efter andra sätt att återuppliva branschen. Många erbjuder turer med flygplan eller en flygupplevelse utan flygning.

Tusentals har förlorat sin jobb hos flygbolaget i efterdyningarna av pandemin och nästan alla deras flygplan står på marken.

Men Singapore Airlines har kommit på det perfekta knepet, de har förvandlat en av sina A380 till en popup-restaurang, som serverar gästerna en smak av flygbolagens måltider.

Ett framgångsrecept

Det visade sig vara ett framgångsrikt recept. Alla 900 platser för den 24:e och 25:e oktober såldes slut på en halvtimme.

Changi airport
Changi airport. Image by Muhammad Hasbi from Pixabay

På grund av den ”överväldigande efterfrågan” har bolaget nu beslutat att hålla restaurangen öppen i ytterligare två dagar. Kunderna kan nu äta lunch och middag på alla fyra datum.

Flygbolagen erbjuder en mängd olika måltider, varav den dyraste är en fyra-rätters måltid i första klass.

Den billigaste kostar ca 350 kr och består av en trerätters måltid i ekonomiklass, skriver wion.

Man tillämpar sociala distansering där ca hälften av sätena står tomma på planet, som är parkerat vid Changis flygplats.

Men det hela blir faktiskt ännu bättre! Singapore Airlines erbjuder nu även hemleverans av flygmåltider till människors som suktar efter flygplansmat….

Introbild – Akinori Takemoto / CC BY-SA

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...