Connect with us

Sök bland alla artiklar

Hundar

Förbud mot hundpromenader skapar ramaskri bland hundägare i kinesiska Weixin

Förbud mot hundpromenader
Pixabay

Ett område i den kinesiska provinsen Yunnan har utfärdat förbud mot hundpromenader i städer, vilket orsakat ramaskri och massiv kritik, lagen ska träda i kraft 20:e november.

Enligt meddelandet som utfärdats av tjänstemän i länet ”Weixin” så ska alla som blir påkomna upprepade gånger få sina husdjur beslagtagna och avlivade.

Myndigheterna sa att man ville värna om invånarnas säkerhet, då det förekommit incidenter där lösspringande hundar bitit individer.

Förbud mot hundpromenader gör ingen hund glad

Förbud mot hundpromenader
Image by DEZALB from Pixabay

Men beslutet har möts med chock och vrede på social medier, vilket fått myndigheterna att delvis backa, de säger nu att de ska ”ompröva” beslutet.

Beslutet som togs den 13:e november uppmanar alla hundägare att konstant hålla sina hundar inne. Strategin ska främja ”duktiga” hundar och höja deras status, skriver BBC.

Enligt de nya reglerna kommer hundägare som ertappas med att promenera med sina hundar i dagsljus i första hand få en varning.

Om de ertappas en andra gång väntar böter på mellan *50 Yuan ( *ca 65kr ) och 200 yuan. En tredje överträdelse leder till att deras husdjur omhändertas och avrättas av specialister.

Städerna Shanghai, Qingdao och Chengdu har också speciella lagar för hundar, där varje familj max får ha en hund.

Introbild – Image by Couleur from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En irriterad flygpassagerare fäster tuggummi i kvinnans hår då håret skymde monitorn. Klippet som delats flitigt på TikTok har delat folk i två läger....

Livet

Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från...

Livet

En restaurang i Tyskland protesterar mot landets senaste lockdown som kräver att barer och restauranger förblir stängda. Ägaren placerade ”pandor” vid borden och håller...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...