Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Upplyftande

Fotbollslaget som förlorade med 37-0 när de praktiserade social distansering

förlorade med 37-0
Pexels

Attans, laget förlorade med 37-0, siffror man mer förknippar med basket typ. Men, som man säger, säkerheten kommer alltid först.

Men man måste ge kredd till dessa vardagshjältar, de valde att ställa upp, men satte hälsan i främsta rummet och visst är det ett värmande exempel på att sport ibland är underbart.

Det var ett amatörfotbollslag i Tyskland som torskade med de förkrossande siffrorna 37-0 på söndagen när de tillämpade social distansering i sitt spel mot den lokala rivalen SV Holdenstedt II.

Klubben SG Ripdorf / Molzen ställde bara upp med sju spelare då de var rädda att motståndarna utgjorde en smittorisk för Covid-19.

Lagets tränare berättade för CNN att klubben Holdenstedt råkat ut för en infekterad motspelare i en tidigare match, och därför kände de att förhållandena var alltför riskabla.

Klubben ville skjuta på matchen, men dess motståndare sa att det inte fanns någon anledning att göra det eftersom laget senare hade testat negativt för viruset.

De satte säkerheten först och då förlorade de med 37-0

förlorade med 37-0
Photo by Pixabay from Pexels

Sju spelare från Ripdorf ställde så småningom upp frivilligt, vilket innebar att matchen kunde genomföras och klubben undvek böter.

”I pandemins spår har vår klubb inte mycket pengar för att betala böter, så vårt lag sa att de skulle spela, men hålla avstånd till motståndarna,” sa klubbchefen Ristow till CNN.

”Under 90 minuter höll våra spelare social distansering hela tiden så Holdenstedt hade gott om tid för att göra mål.

Vi talade inte ens om någon taktik eftersom vi alla visste att vi skulle förlora matchen.

”Vi vet att siffrorna är riktigt dåliga, men säkerheten är faktiskt viktigare än själva spelet”.

Resultatet blev viralt på sociala medier och klubben har fått oväntad uppmärksamhet från globala medier.

”Under de senaste dagarna hade vi många samtal från radio- och TV-stationer runt om i världen.”

”Om denna situation skulle uppstå igen, hoppas vi att vi kan hitta ett sätt tillsammans med vår motståndare att skjuta upp spelet.”

Introbild – Photo by Jonathan Petersson from Pexels

Spana även in dessa

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...