Filmen där fotbollshuliganer gör upp i en förutbestämd fight blev snabbt viral

Fotbollshuliganer påminner lite om tuppfäktning, de bröstar upp sig och kacklar väl ungefär lika mycket. Det är tragiskt att dessa huliganer så ofta kan förstöra ett fantastiskt evenemang, för att inte tala om kostnaderna för alla extra polisresurser.

Men faktum är att en video där huliganerna bråkar på en ödetomt blivit extremt viral. Filmen laddades upp på Twitter med beskrivningen ”Millwall v Brentford apparently.”.

Vet inte om det ska föreställa en satir riktad mot något av lagen, eller om det var uppvärmning inför den kommande säsongen. Men jag vet att Millwall är ökända för sina huliganer, och att de ser sig själva som missförstådda och stämplade supportrar.

Filmen där huliganer gör upp i en förutbestämd fight

Filmen där fotbollshuliganer gör upp i en förutbestämd fight
fotbollshuliganer

Det fanns till och med en domare som kunde gå in och avstyra om någon huligan gick för långt, vilket ändå känns ganska tröstande. Bråket pågick i ca tre minuter.

Att det fanns en domare, i detta fall en äldre man i röd jacka, är ett nytt inslag inom huliganismens värld.

När en av kombattanterna sparkats ner på marken bryter han snabbt in och säger: ”sluta, han har fått nog”.

Kanske det hela bara var iscensatt för att få uppmärksamhet, vem vet? Tweeten är borttagen, men jag hittade filmen på Youtube…

Ett gäng fotbollshuliganer ”roar” sig på en ödetomt

Men jag gillar idén med en domare, då blir det mera sportsligt på något absurt sätt, och ingen riskerar att halvt eller helt sparkas ihjäl…..