Galen fyrverkeriattack mot polisstation – är det inte läge att helt förbjuda dom?

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom?

Förr sköts de upp i luften, men en ökande trend är att de alltmer riktas mot byggnader, människor och djur.

Det är liksom inte roligt längre, det hela har urartat så till den milda grad att de borde tas bort från marknaden helt.

Man har förvisso infört vissa nya regler för att stävja vansinnet, men som med alla regler så kommer det alltid att finnas en skara som inte följer reglerna.

Har på sistone sett åtskilliga filmer där just pyroteknik riktas mot civila, byggnader, bilar samt blåljuspersonal.

Det räcker det inte längre att de lyser upp himlen, nu är det ”bara roligt” om de används mot människor, fordon och byggnader…..

I Paris samlades cirka 40 personer för att under en timme bombardera en polisstation tidigt på söndagen, sade myndigheterna.

Det var bara en i en rad incidenter riktade mot blåljuspersonal under de senaste månaderna.

Stationens entré och flera polisfordon skadades, men inga människor kom till skada under raiden som ägde rum strax före midnatt i Champigny-sur-Marne, cirka 12 kilometer öster om huvudstaden, skriver Telegraph.

Stadens borgmästare, Laurent Jeanne, berättade för BFM-TV att polisen troligen blev utsatta för en vedergällning efter en ”incident” med en skoterförare som stoppades av polisen för några dagar sedan.

Fyrverkeriattack mot polisstation