Publcerat i

Mannen hittar ett gammalt brev från musikaffären som gör honom alldeles tårögd

Ett gammalt brev från musikaffären rörde Jacques till tårar och visar att världen trots allt är en bra plats. ”Det var verkligen rörande att någon var så vänlig. Jag grät nästan när jag läste brevet,” säger Jacques.

Att lära sig spela ett musikinstrument kan bli en livsavgörande händelse. Otaliga studier har visat att musicerande ger långvariga hälsofördelar, som blir ännu starkare om du börjar i ung ålder.

Trumpeten var på hyreskontrakt

gammalt brev från musikaffären

Men det är inte alla föräldrar som har råd att köpa eller hyra ett nytt instrument. Det kan göra att de barn som allra bäst behöver det, inte kan få det.

Som tur är finns det människor som förstår vikten av musik i barnens liv, oavsett pris.

Detta var något som Jacques Ruffin, från Florida upptäckte, då han hittade ett gammalt brev från en lokal musikaffär.

Brevet var från musikaffären, Allegro Music Center, där han hyrde sin trumpet genom hela sin karriär skriver theepochtimes.

Butikens ägare, James Jones, hade skrivit brevet till Jacques mamma 2009. Det avslöjade en fantastisk story som Jacques var helt omedveten om.

Gammalt brev från musikaffären som rörde Jacques till tårar

Gammalt brev från musikaffären som rörde Jacques till tårar

I brevet stod att läsa: ”Jag har bestämt mig för att slopa hyran på Jacques trumpet”, ”du behöver inte betala mig mer för trumpeten. Den är nu din”.

Jag har också upplevt svåra tider.” ”Men kom ihåg att svåra tider varar inte för evigt, tuffa människor varar för evigt”.

Tydligen hade hans familj kämpat hårt för att kunna betala hyran för trumpeten. Men istället för att tillbaka instrumentet, så efterskänkte butiken trumpeten.

gammalt brev från musikaffären

”Jag visste inte ens att det här brevet existerade,” berättade han för WKMG. ”Jag blev verkligen överraskad.”

Det var väldigt värmande att någon gjorde detta. Jag grät nästan när jag läste brevet.” säger Jacques.

Hyresfriheten kom dock med ett villkor: att familjen återlämnar trumpeten den dag han slutar spela, så de kan ge den till någon annan fattig kämpande musiker.

Glöm inte att dela den värmande historien till dina vänner!