I

Gorillafamilj i Uganda närmade sig fotografen och bjöd på en värmande överraskning

En gorillafamilj i Uganda bjöd fotografen på en oväntad upplevelse, något han sent kommer att glömma. Kan just tänka mig att mötet var helt unikt.

Många är rädda för vilda djur, speciellt stora djur, eftersom de kan vara oförutsägbara och vi vet aldrig vad de har i kikaren.

Och visst kan möten vara riktigt farliga, speciellt om djuren känner sig hotade eller när de har ungar. Då kan de gå till våldsamt angrepp, och är det en elefant eller liknande, då känner man sig ganska liten.

Men oftast är de fredliga och drar sig i regel undan, de är oftast mer rädda för oss, än vi för dem.

John fick uppleva något få upplevt

John fick uppleva något få upplevt

Så länge vi inte visar några hotfulla gester så kan djuren t.o.m självmant komma fram till oss, och umgås med oss på ett vänligt sätt.

Den här videon är ett utmärkt exempel på när de integrerar med oss människor. John for med en grupp människor till bergen i Uganda för att studera bergsgorillor i deras naturliga habitat.

Klappade honom på huvudet i en vänlig gest

Klappade honom på huvudet i en vänlig gest

Gruppen var ute och fotade när de plötsligt stötte på en hel gorillafamilj. John blev ganska skraj, men i stället för att få panik, behöll han lugnet och satt helt tyst när gorillorna närmade sig.

John satt blickstilla

gorillafamilj i Uganda

Gorillorna uppfattade inte honom som något hot, de gick fram till honom och ”skojade” lite med honom, de t.o.m klappade honom på huvudet i en vänlig gest.

Det måste ändå varit kusligt att ha en gigantisk ”silverrygg” flåsandes i nacken…. ”Då sitter man still i båten”

Gorillafamilj i Uganda ”skojar” lite med John

Videon visar att de kan vara väldigt ömsinta, om vi bara behandlar dem med respekt, vilket tyvärr alltför många sällan gör. Men det är en frejdig film där ömsesidig respekt är ledstjärnan och en humörhöjare till film…..

Glöm inte att dela hans värmande möte till dina vänner!