Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Övriga

Världen sörjer den berömda gorillan Rafiki – föll offer för bågskyttar

gorillan Rafiki
OBS - Det är inte Rafiki på bilden. Unsplash

Oh no, här begår återigen den korkade människan ännu ett bestialiskt brott, den världsberömda gorillan Rafiki har fallit offer för bågskyttar och en hel värld sörjer.

Rafiki, som var en av Ugandas mest kända bergsgorilla, dödades i ”Bwindi Impenetrable National Park”, enligt myndigheterna och fyra män har arresterats.

Männen som arresterats riskerar att få livstidsstraff eller punga ut med drygt 50 miljoner kr i böter om de döms som skyldiga för att ha dödat en hotad art.

”Uganda Wildlife Authority” (UWA) beskrev Rafikis död som ett ”dråpslag”, eftersom det bara finns drygt 1 000 bergsgorillor kvar.

Gruppledaren och gorillan Rafiki

gorillan Rafiki
En ståtlig silverrygg som ledde sin grupp. Credit: UgandaWildlifeAuthority/Facebook

Rafiki var troligtvis ca 25 år gammal när han dog, men han var även flockledaren för en grupp med 17 bergsgorillor.

Bashir Hangi, från UWA, sade till BBC: ”Rafikis död gör att gruppen blir instabil och det finns en risk att den kan splittras.

”Gruppen står för närvarande utan ledare och den kan tas över av en annan silverrygg.”

Den ståtlige gorillan och silverryggen Rafiki

Rafikis kropp hittades den 2 juni, en dag efter att han försvann. Man spårade en misstänkt till en by i närheten som bar på jaktutrustning, skriver mirror.

Enligt myndigheterna har han medgivit att han och tre andra hade jagat mindre djur i parken.

Men han hävdade att han dödat Rafiki i självförsvar när han attackerades. Dock förväntas de fyra männen bli åtalade enligt en ny lag om djurskydd som antogs förra året.

gorillan Rafiki
OBS – Det är inte Rafiki på bilden. Photo by Greg Gollin on Unsplash

Bergsgorillorna i parken är ett populärt turistmål för besökare i Uganda och UWA finansieras delvis av de inkomster som turisterna genererar.

Spana även in dessa

Övriga

Satellitbilder avslöjar att det finns nästan 20 procent fler pingvinkolonier i Antarktis än vad man tidigare trott. De nya bevisen på ytterligare 11 kolonier...

Livet

Vildsvinet, eskorterat av två smågrisar, stal snubbens väska och sprang iväg med den. Rasande tog han upp jakten på förövaren, det var bara det...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...

Blandat

Facebook är så fördummande att man ibland blir mörkrädd. Allt som har lite motstånd och substans generar få likes, men total menlösa klipp genererar...